PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Όγδοη Ιερατική Σύναξη στην Μητρόπολη Περιστερίου


Πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020, η 8η Ιερατική Σύναξη της Μητρόπολης Περιστερίου, η πρώτη για το τρέχον εκκλησιαστικό–κατηχητικό έτος, στην οποία παραβρέθηκαν όλοι οι κληρικοί.

Αρχικά, τελέσθηκε αγιασμός με την ευκαιρία τόσο της έναρξης του κατηχητικού, ιεραποστολικού έργου, όσο και για την ολοκλήρωση των εργασιών της γενικής ανακαίνισης της αίθουσας (αμφιθέατρο) του Πνευματικού Κέντρου, που βρίσκεται στο ισόγειο του Επισκοπείου και είναι χωρητικότητας 250 θέσεων.

Με το πέρας της Ακολουθίας του Αγιασμού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου πήρε τον λόγο και ενημέρωσε το Ιερατικό Σώμα βάσει της κατηρτισμένης ημερησίας διατάξεως, για την ευλαβική τήρηση των υπό της Ιεράς Συνόδου και του κράτους οριζομένων μέτρων για την πρόληψη της μεταδόσεως του Covid-19, καθώς η γεωγραφική περιφέρεια στην οποία ευρίσκεται η Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου είναι σε αυξημένο επίπεδο επικινδυνότητας, για την τακτοποίηση τυχόν εκκρεμοτήτων Ιερών Ναών σε σχέση με το κτηματολόγιο, περί των απορρεουσών αλλαγών εκ του νόμου 4735/2020 “Περί των Κοιμητηριακών Ιερών Ναών”, για τα οικονομικά των Ιερών Ναών αλλά και για διάφορα άλλα τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα.

Στη συνέχεια, τέθηκαν ερωτήσεις από τους εφημέριους προς τον κ. Κλήμη και προβληματισμοί, στις οποίες ο Σεπτός Ποιμενάρχης της Μητροπόλεως Περιστερίου έδωσε τις δέουσες απαντήσεις.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους ευλογημένη πνευματική σπορά, υγεία και πνευματική πρόοδο στους ίδιους αλλά και στις ευλογημένες ιερατικές οικογένειες τους και προέτρεψε Ιερείς και Διακόνους να εύχονται και να προσεύχονται στον Ελεήμονα Κύριο όπως απαλλάξει συντόμως την πατρίδα μας από κάθε ορατό και αόρατο εχθρό.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Leave a Comment