PeristeriNews.gr
Περιβάλλον

Ψηφίστηκε το ν/σ για Πράσινο Ταμείο-Κύρωση Δασικών Χαρτών


Με την υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη να χαρακτηρίζει «τομή στην περιβαλλοντική πολιτική της χώρας» το νομοσχέδιο με το οποίο κυρώνονται δασικοί χάρτες, ρυθμίζεται η χρηματοδότηση περιβαλλοντικών παρεμβάσεων και ιδρύεται το Πράσινο Ταμείο.

Με την υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη να χαρακτηρίζει, «τομή στην περιβαλλοντική πολιτική της χώρας», το νομοσχέδιο με το οποίο κυρώνονται δασικοί χάρτες, ρυθμίζεται η χρηματοδότηση περιβαλλοντικών παρεμβάσεων και ιδρύεται το Πράσινο Ταμείο, ενώ όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης να μιλούν για μη ολοκληρωμένη νομοθετική παρέμβαση και να εκφράζουν αντιρρήσεις, το νομοθέτημα ψηφίστηκε επί της αρχής κατά πλειοψηφία.

Αναφερόμενη στην αξιοποίηση του Ελληνικού, η Τίνα Μπιρμπίλη είπε ότι οι δημόσιες εκτάσεις αξιοποιούνται οργανωμένα και παραγωγικά και όταν υπάρξουν συγκεκριμένες προτάσεις θα τεθούν στο διάλογο και όλοι μαζί θα συζητήσουμε τις ενδεδειγμένες λύσεις.

Αντίθετα στο νομοσχέδιο δηλώνουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Η ΝΔ κατέθεσε αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία επί του άρθρου 24, στο οποίο προβλέπεται ειδική διαδικασία κύρωσης χάρτη για οικισμούς στερούμενους νομικής έκδοσης.

Η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη έκανε λόγο για νομοσχέδιο έρχεται από τη μία να εξυγιάνει τις χρηματοδοτήσεις των περιβαλλοντικών παρεμβάσεων, από την άλλη να κάνει βιώσιμο ένα ταμείο για το περιβάλλον και την πράσινη ανάπτυξη και μετά το τέλος του ΕΣΠΑ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι εταιρείες πλαστικών εξαπάτησαν το κοινό σχετικά με την ανακύκλωση

Peristeri News

Οι πολικές αρκούδες σε κίνδυνο λιμοκτονίας

Peristeri News

Ο φετινός Ιανουάριος ήταν ο θερμότερος στα χρονικά

Peristeri News

Leave a Comment