PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το τέμενος στην Αθήνα


Με ευρεία πλειοψηφία ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής τόσο το νομοσχέδιο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, όσο και το άρθρο για την δημιουργία ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα.

Υπέρ της διάταξης ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του ΚΚΕ, του Ποταμιού και της Ένωσης Κεντρώων. Κατά ψήφισαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής και των ΑΝΕΛ.

Στην ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε η Χρυσή Αυγή, συμμετείχαν 230 βουλευτές και ψήφισαν:

  • Επί της αρχής: 210 «ναι» και 20 «όχι»
  • Επί του άρθρου 35 (για το τέμενος): 206 «ναι», 24 «όχι».

Γ. Καμίνης: Θετική εξέλιξη η υπερψήφιση της διάταξης για μουσουλμανικό τέμενος

Θετική εξέλιξη χαρακτηρίζει ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης την υπερψήφιση από τη Βουλή της διάταξης που ανοίγει ουσιαστικά τον δρόμο για την κατασκευή μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα.

Σχολιάζει ότι αποτελεί ένα αποφασιστικό βήμα στο πεδίο των Δικαιωμάτων και πιο συγκεκριμένα στο αυτονόητο δικαίωμα άσκησης της θρησκευτικής λατρείας σε συνθήκες σεβασμού της αξιοπρέπειας των πιστών, έτσι όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα της χώρας και τις Διεθνείς Συνθήκες.

«Εγώ και η δημοτική μας παράταξη «Δικαίωμα στην Πόλη» έχουμε υπερασπιστεί από την πρώτη στιγμή με θάρρος, χωρίς περιστροφές, υπεκφυγές και αστερίσκους, την ανάγκη δημιουργίας Μουσουλμανικού Τεμένους στην Αθήνα. Μετά την ψήφιση της σχετικής διάταξης από όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, δεν πρέπει να υπάρξει καμία άλλη καθυστέρηση» σημειώνει σε δήλωσή του.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment