PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις υποθέσεις διαφθοράς των πολιτικών


Με τη στήριξη του ΠΑ.ΣΟ.Κ., της Ν.Δ. και του ΛΑ.Ο.Σ. πέρασε σήμερα το νομοσχέδιο για τις υποθέσεις διαφθοράς των πολιτικών και του δημοσίου συμφέροντος.

Με τη στήριξη του ΠΑ.ΣΟ.Κ., της Ν.Δ. και του ΛΑ.Ο.Σ. πέρασε σήμερα το νομοσχέδιο για τις υποθέσεις διαφθοράς των πολιτικών και του δημοσίου συμφέροντος.

Ενώπιον της Βουλής, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου απέδωσε ευθύνες στο πολιτικό σύστημα, που «ολιγώρησε στον καταλογισμό ευθυνών ή στην επίσπευση των διαδικασιών» και στη Δικαιοσύνη για τις περιπτώσεις εκείνες, «που δεν ξεπέρασε ποικίλες αγκυλώσεις και υπόγειες δεσμεύσεις και αδράνησε κάτω από σφιχτό εναγκαλισμό πλοκαμιών και της πολιτικής εξουσίας».

Προανήγγειλε, παράλληλα, την κατάθεση «νομοσχεδίου- τομή» για την απονομή της Δικαιοσύνης, εντός του Οκτωβρίου.

«Να συναινέσουμε, αλλά με καθαρούς λογαριασμούς δεν μπορούμε, πίσω από μια ύπουλη σιωπή, του τύπου όλοι μαζί τα κάναμε και μια εξ αποκαλύψεως αντίληψη απέναντι στην κοινωνία που δήθεν κατέχει την απόλυτη αλήθεια λαϊκίζουσα στην πλατεία Συντάγματος, να δεχόμαστε αυτή την αντίληψη» παρατήρησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., Νίκος Δένδιας.

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κ.Κ..Ε Σπ. Χαλβατζής είπε ότι ανομία είναι στο όνομα του Μνημονίου να καταστρέφονται οι ζωές των πολιτών, να ακρωτηριάζονται μεροκάματα, μισθοί, να μπαίνουν χαράτσια και να κόβεται το ρεύμα στο όνομα της καπιταλιστικής κρίσης. «Ποια είναι η νομιμότητα και από πού την αντλείτε;» διερωτήθηκε.

Στις ευθύνες του πολιτικού συστήματος απέδωσε τη συλλογική του απόρριψη από τον λαό ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. Μ. Βορίδης, ο οποίος ζήτησε να μην επιχειρείται μετάβαση στους θεσμούς, αλλά να γίνεται κριτική στο τι αποφασίζει το Κοινοβούλιο. «Δεν φταίει η νομοθεσία, αλλά το τι αποφασίζουμε εδώ μέσα» τόνισε.

«Παρών» δήλωσε εκ μέρους του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ο Θ. Δρίτσας, αιτιολογώντας πως είναι καλές οι προθέσεις του νομοθετήματος «να ανταποκριθεί στην επίκαιρη πίεση της κοινωνίας, ώστε τα ζητήματα για ποινική ευθύνη των πολιτικών προσώπων να μην καταλήγουν στο κουκούλωμα», όμως – όπως είπε – αυτά δεν είναι ανεξάρτητα από τον τρόπο που ασκείται η πολιτική εξουσία για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Leave a Comment