PeristeriNews.gr
Περιφέρεια Αττικής

Ψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός του ΕΔΣΝΑ


Ψηφίστηκε χθες, 29-03-2012, με μεγάλη πλειοψηφία από το Δ.Σ. του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (Ε.Δ.Σ.Ν.Α.) ο προϋπολογισμός του 2012.

Ψηφίστηκε χθες, 29-03-2012, με μεγάλη πλειοψηφία από το Δ.Σ. του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (Ε.Δ.Σ.Ν.Α.) ο προϋπολογισμός του 2012. Λευκό ψήφισαν ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Αθηναίων, κ. Βαρελάς και η Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων, κα. Δωρή. Κατά ψήφισαν ο Δήμαρχος Φυλής, κ. Μπουραΐμης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Φυλής, κ. Παππούς και η κα Ζαφειρίου, Περιφερειακή σύμβουλος της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση.

Στην τοποθέτησή του ο Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ και Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, επισήμανε για μία ακόμη φορά ότι ανέλαβε την προεδρία ενός υπερχρεωμένου φορέα με τεράστια οικονομικά προβλήματα.

«Με χρέη, που ξεπερνούν τα 70 εκ. ευρώ από το παρελθόν και συνεχώς αυξάνονται, είναι εξαιρετικά δύσκολο να καταρτίσεις έναν ρεαλιστικό προϋπολογισμό.

Γι’ αυτό και εισηγούμαι σε πρώτη φάση τη μείωση κατά 10% των δαπανών του, μέχρις ότου ολοκληρωθεί η προσπάθειά μου να ρυθμίσω τα χρέη του ΕΔΣΝΑ σε συνεργασία με την Κυβέρνηση.

Έχω ήδη στείλει σχετική επιστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών και τον Υπουργό Οικονομικών και έχω πραγματοποιήσει τρεις (3) συναντήσεις με τον Υφυπουργό Εσωτερικών, κ. Πάρι Κουκουλόπουλο, ζητώντας την ένταξη του ΕΔΣΝΑ στους φορείς της γενικής Κυβέρνησης, ώστε να μπει στο πρόγραμμα αποπληρωμής των χρεών που έχουν δημόσιοι φορείς προς τους ιδιώτες.

Αν αυτό δεν γίνει και δεν υπάρξει και άλλη εναλλακτική λύση, όπως η αποπληρωμή των χρεών από τους Δήμους μέσα στο ίδιο πρόγραμμα, τότε ο ΕΔΣΝΑ αντιμετωπίζει άμεσο πρόβλημα επιβίωσης.

Γι’ αυτό σε αυτή τη φάση προτείνω τη μείωση των δαπανών κατά 10%, μέχρις ότου μας απαντήσει η Κυβέρνηση στο αίτημά μας».

Ο κ. Σγουρός, αφού επισήμανε ότι «το ζήτημα των σκουπιδιών είναι τεράστιας σημασίας για την υγεία των 5 εκατομμυρίων πολιτών της Αττικής» διευκρίνισε ότι «αν για οποιοδήποτε λόγο τα έσοδα από τις εισφορές των δήμων μειωθούν κατά τη διάρκεια του 2012, θα μειωθούν ισόποσα και οι δαπάνες σε όλες τις κατηγορίες».

ΛΙΣΤΑ ΕΣΟΔΩΝ – ΕΞΟΔΩΝ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΝΠΕ: Πρώτη η παράταξη του Απόστολου Τζιτζικώστα

Peristeri News

Μήνυση του Ν. Χαρδαλιά για τις δολιοφθορές στον υποθαλάσσιο αγωγό νερού της Αίγινας

Peristeri News

Ν. Χαρδαλιάς: Ξεκινάμε από τη Δυτική Αττική για να σχεδιάσουμε το αύριο

Peristeri News

Leave a Comment