PeristeriNews.gr
Συνταγές

Ψαρόσουπα


Ζεστή πλούσια σε γεύσεις η ψαρόσουπα είναι το φαγητό του χειμώνα. Μπορεί η ψαρόσουπα να θεωρείται δύσκολη συνταγή, αλλά ακολουθώντας τα βήματα θα φτιάξετε ένα πιάτο που όλοι θα απολαύσουν.

Υλικά

1 μεγάλο ψάρι για βραστό
1 φλυτζάνι λάδι
3 μεγάλες πατάτες χοντροκομμένες
2 λεµόνια
2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
4 καρότα σε ροδέλες
6 κλωνάρια σέλινο
3 αυγά
1 ποτήρι κρασιού ρύζι
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

– Καθαρίζουμε και ξεπλένουμε καλά το ψάρι.
– Κόβουμε τα λαχανικά τα βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με το λάδι και 4 ποτήρια νερό και τα βράζουμε για ένα τέταρτο περίπου.
– Στην συνέχεια προσθέτουμε μέσα το ψάρι κομμένο σε χοντρές φέτες,αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για μισή ώρα ακόμα.
– Τα βγάζουμε σε μια πιατέλα, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τα σκεπάζουμε για να κρατηθούν ζεστά.
– Σουρώνουµε το ζωµό, τον βάζουµε στην κατσαρόλα ξανά για να πάρει βράση και προσθέτουµε το ρύζι.
– Μετά από 10 λεπτά περίπου σβήνουµε την φωτιά.
– Στην συνέχεια χτυπάµε τα αυγά σε µπολ προσθέτοντας σιγά-σιγά το στυµµένο λεµόνι και λίγο από τον ζωµό.
– Τα ρίχνουµε στην κατσαρόλα, ανακατεύουµε ελαφρά και η σούπα µας είναι έτοιµη.

Tip

* Προτιμάμε ψάρια, όπως φαγκρί, κοκινόψαρο ή μπακαλιάρο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πώς να φτιάξετε Paloma

Peristeri News

Μπακαλιάρος στο φούρνο

Peristeri News

Σπετσοφάι με χωριάτικο λουκάνικο

Peristeri News

Leave a Comment