PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ψήφισμα του 40ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου


Στην Γενική Συνέλευση του συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων που συνήλθε την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 18:00.

Στην Αθήνα σήμερα Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 18:00 συνήλθε Γενική Συνέλευση του συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 40ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου κατά την οποία

ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΑΝ ΟΜΟΦΩΝΑ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ

1. Απαιτούμε την αποστολή όλων των βιβλίων που υπολείπονται για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου ΑΜΕΣΑ και για το λόγο αυτό ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΜΑΣΤΕ στις 22/11/2011 το πρωί στο χώρο του σχολείου όπου ΟΛΟΙ μαζί με τα παιδιά μας θα προχωρήσουμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το θέμα των βιβλίων. Τη μέρα αυτή θα υπάρξει αποχή των παιδιών από τα μαθήματα. Καλούμε τους συλλόγους γονέων των υπολοίπων σχολείων του Περιστερίου να πράξουν το ίδιο.

2. Επανεπιβεβαιώνουμε την απόφαση της προηγούμενης Γενικής Συνέλευσης του συλλόγου από τις 21/9/2011 με την οποία :

Απαιτούμε έκτακτη κρατική χρηματοδότηση των σχολείων. Δεν θα δώσουμε ούτε 1€ από την τσέπη μας για τη λειτουργία του σχολείου.

Δεν συμφωνούμε σε οποιαδήποτε επιχείρηση παρακράτησης από την επιχορήγηση του σχολείου (την ήδη αρκετά μειωμένη) υπέρ των λειτουργικών εξόδων της Σχολικής Επιτροπής. Θεωρούμε ότι αυτή είναι υποχρέωση του ΔΗΜΟΥ.

Θα συμπαρασταθούμε σε οποιαδήποτε κινητοποίηση δημοτικού σχολείου στο Περιστέρι, το οποίο θα διεκδικήσει την κάλυψη από το Δήμο βασικών του λειτουργικών αναγκών όπως θέρμανση, ηλεκτροδότηση!!!

3. Θεωρούμε ότι τα 2 τμήματα της πρώτης τάξης λειτουργούν στο ανώτατο αριθμητικό (βάσει νόμου) όριο (50 μαθητών) και για το λόγο αυτό ζητάμε δημιουργία και τρίτου τμήματος προκειμένου τα παιδάκια μας να ξεκινήσουν τα πρώτα σχολικά τους βήματα ΣΩΣΤΑ!!!

4. Πιστεύουμε ότι λόγω των δύσκολων οικονομικών καταστάσεων είναι επιβεβλημένη η δημιουργία «ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» με 2 στόχους :

α) Δημιουργία, σε χώρο του σχολείου, τράπεζας συλλογής τροφίμων, ρούχων κ.ά. προϊόντων, από την εθελοντική προσφορά ΟΛΩΝ ΜΑΣ με σκοπό τη διανομή τους σε οικογένειες που θα αντιμετωπίζουν ουσιαστικό πρόβλημα επιβίωσης.

β) Αρχικά, διερευνητική επαφή με τον Διευθυντή και το κυλικείο του σχολείου μας, προκειμένου να δημιουργηθεί ένας «κουμπαράς» από τους γονείς όπου παιδιά που θα αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα σίτισης να μπορούν καθημερινά να τρώνε ένα κολατσιό.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Leave a Comment