PeristeriNews.gr
Πολιτική

Χ. Θεοχάρης: Το σχέδιο για την επανεκκίνηση του τουρισμού


Η σημασία του τουρισμού είναι δεδομένη τόνισε ο αρμόδιος υπουργός Χάρης Θεοχάρης, σημειώνοντας πως αυτό φαίνεται μέσα από τέσσερις αριθμούς: Τα έσοδα ύψους 19 δισ. ευρώ το 2019, τα 33 εκατ. επισκεπτών, τους 360.000 άμεσα εργαζόμενους στον κλάδο και την αύξηση 36% τους δύο πρώτους μήνες του 2020.

Παράλληλα, ο κ. Θεοχάρης παρουσίασε το σχέδιο της κυβέρνησης για την επανεκκίνηση του τουρισμού (Restart Tourism), ένα συνεκτικό σχέδιο επανεκκίνησης του τουρισμού, με ασφάλεια των εργαζομένων, σεβασμό στους επισκέπτες, στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων.

Το χρονοδιάγραμμα:

  • Στις 25 Μαΐου ανοίγει το yachting
  • Την 1η Ιουνίου ανοίγουν τα κάμπινγκ και τα 12μηνα ξενοδοχεία
  • Στις 15 Ιουνίου ανοίγουν και τα υπόλοιπα καταλύματα

Εξωτερικός τουρισμός

  • Στις 15 Ιουνίου θα υπάρχουν πτήσεις από το Ελ. Βενιζέλος, ενώ από την 1η Ιουλίου θα ανοίξουν και τα υπόλοιπα αεροδρόμια

Σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη η «απελευθέρωση» των επισκεπτών από όλα τα αεροδρόμια από 1ης Ιουλίου θα γίνει από όλες τις χώρες με κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις με επιδημιολογικά κριτήρια.

Όπως είπε o υπουργός, θα καθοριστεί η λίστα των χωρών και εξήγησε ότι «απελευθέρωση» σημαίνει είσοδος χωρίς τεστ και χωρίς καραντίνα, αλλά θα υπάρχει δικαίωμα για δειγματοληπτικά τεστ.

Παράλληλα, έκανε λόγο για ενίσχυση υγειονομικής ικανότητας των προορισμών με εξασφάλιση ελέγχων και συνεργαζόμενους γιατρούς, καθώς και επιχειρησιακό πλάνο διαχείρισης των κρουσμάτων με γιατρό καταλύματος, χώρους καραντίνας και μεταφορά σε δομή υγείας.

Μέτρα Στήριξης

Ο κ. Θεοχάρης αναφέρθηκε στα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων του τουρισμού, σημειώνοντας -μεταξύ άλλων- την επέκταση δικαιώματος αναστολής σύμβασης εργασίας έως και τον Ιούλιο, τη μείωση ενοικίου επιχειρήσεων 40% έως και τον Αύγουστο, το νέο μηχανισμό ενίσχυσης απασχόλησης «SURE» μέχρι και τον Σεπτέμβριο, την ενίσχυση των εποχιακά απασχολούμενων, την επιστρεπτέα προκαταβολή, τη μείωση προκαταβολής φόρου, τη μείωση ΦΠΑ στις μεταφορές, τον καφέ, τα μη-αλκοολούχα ποτά και το τουριστικό πακέτο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment