PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Χ. Γώγος: Η κατάσταση με τον Covid19 είναι κρίσιμη


Για έξαρση ενός είδους δεύτερου νέου κύματος πανδημίας στην Ευρώπη, στο οποίο συμμετέχει και η Ελλάδα με αύξηση κρουσμάτων αλλά «όχι κρίσιμη», μίλησε ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Χαράλαμπος Γώγος, κατά την τακτική ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας.

Όπως επισήμανε, ο ιός συνεχίζεται με μεγάλη παγκόσμια διασπορά και ήδη είναι περισσότερα από 26 εκατ. τα κρούσματα και πάνω από 830.000 οι νεκροί παγκοσμίως, τα θύματα είναι 5.000 ημερησίως.

Στην Ελλάδα, εξήγησε, ο αυξημένος αριθμός κρουσμάτων σχετίζεται με την άρση των περιοριστικών μέτρων στις αρχές Μαΐου και τη χαλάρωση του πληθυσμού, στη μη συμμόρφωσή του με τα μέτρα που ελήφθησαν.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, από τον Αύγουστο έως σήμερα τα εισαγόμενα κρούσματα είναι 841, σε σύνολο 6.320, δηλ. ποσοστό γύρω στο 13%, ενώ το 30% των κρουσμάτων είναι ασυμπτωματικά και το 66% σχετίζεται με επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα. Ο κ. Γώγος αναφέρθηκε και στα 168 πρόσφατα κρούσματα σε κοινωνικές δομές.

«Η κατάσταση είναι κρίσιμη, όχι υγειονομικά, αλλά ως προς την περίοδο που διανύουμε. Έρχεται φθινόπωρο και χειμώνας, που μπορεί να δημιουργήσουν μεγαλύτερα προβλήματα. Τώρα είναι ο χρόνος για τον περιορισμό της διασποράς του ιού, να διασφαλίσουμε στείρο από τον ιό το υγειονομικό σύστημα» τόνισε ο καθηγητής.

Όπως συμπλήρωσε, είναι δύσκολη η περίοδος μπροστά μας, γιατί είναι η εποχή για γρίπες και άλλες ιώσεις, «πρέπει να έχουμε τον νου μας». Με την τήρηση των μέτρων για τον κορωνοϊό, «μπορούμε να περιορίσουμε και τη γρίπη» συμπλήρωσε.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Γώγος ζήτησε απ’ όλους να ακούν «τους επιστήμονες και όχι την παραπληροφόρηση».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στη φυλακή ο Ιρακινός που μαχαίρωσε την 22χρονη στην Ερμού

Peristeri News

Τροχαίο δυστύχημα με αυτοκίνητο στο Σκαραμαγκά

Peristeri News

Πόσο κοστίζει φέτος το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης

Peristeri News

Leave a Comment