PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Χωρίς όριο ηλικίας το ΕΚΑΣ σε άτομα με βαριά αναπηρία


Την καταβολή του ΕΚΑΣ σε άτομα με βαριά αναπηρία ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας από το 2014, ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, σε δηλώσεις του έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη ευρεία σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό.

Την καταβολή του ΕΚΑΣ σε άτομα με βαριά αναπηρία ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας από το 2014, ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, σε δηλώσεις του έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου βρίσκεται σε εξέλιξηευρεία σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό.

«Με απόφαση του Πρωθυπουργού αποκαθίσταται μία αδικία σε βάρος των ΑΜΕΑ. Αποκαθίσταται το ΕΚΑΣ για άτομα με αναπηρία 80% και πάνω, για τα οποία δεν υπάρχει πλέον όριο ηλικίας», δήλωσε ο κ. Βρούτσης, προσθέτοντας ότι «το 2014 είναι ξεχωριστό έτος γιατί σηματοδοτεί θετικές προοπτικές για τους εργαζόμενους, την οικονομία και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες».

ΠΑΣΟΚ: Θετικές, αλλά όχι αρκετές οι ανακοινώσεις για το ΕΚΑΣ των αναπήρων

«Θετικό βήμα που όμως δεν είναι αρκετό για την αντιμετώπιση του σημαντικού ζητήματος του ΕΚΑΣ» χαρακτήρισε από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ τις ανακοινώσεις του υπουργού Εργασίας.

Όπως επισημαίνει το Κίνημα σε σχετική ανακοίνωσή του, πρόκειται για ένα ζήτημα που πρέπει αντιμετωπισθεί πλήρως ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας και ποσοστού αναπηρίας, αφού το ΕΚΑΣ δίνεται αναλογικά καθώς η σχετική δημοσιονομική επιβάρυνση είναι περιορισμένη και μπορεί πλέον να καλυφθεί.

Το ΠΑΣΟΚ δηλώνει μάλιστα ότι θα αναλάβει συγκεκριμένη πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση, υπενθυμίζοντας ότι είχε καταθέσει σχετική τροπολογία στις 10 Δεκεμβρίου, η οποία δεν είχε γίνει αποδεκτή από τον κ. Βρούτση.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος, η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, θα επιμείνει ώστε να γίνουν αποδεκτά και όλα τα άλλα σημεία της τροπολογίας όσον αφορά:

  • Στην επαναχορήγηση της σύνταξης στους ανασφάλιστους υπερήλικες, για όσους έχουν 5ετή μόνιμη και νόμιμη διαμονή στην χώρα (αντί της 20ετίας) και την εξαίρεση των προνοιακών επιδομάτων από το εισοδηματικό κριτήριο.
  • Στην ασφαλιστική κάλυψη για υγειονομική περίθαλψη των ανέργων και όσων επαγγελματιών έχουν διακόψει την επαγγελματική τους δραστηριότητα, καθώς και των ανέργων νέων, με βελτίωση και διεύρυνση του ισχύοντος πλαισίου.
  • Στην παράταση για ένα έτος της καταβολής των συντάξεων αναπηρίας και των προνοιακών επιδομάτων, όπου με ευθύνη του ΚΕΠΑ υπάρχει καθυστέρηση στην επανεξέταση των ατόμων με αναπηρία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Leave a Comment