PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Χωρίς τρένο και προαστιακό από Τρίτη ως Πέμπτη


Κανένα δρομολόγιο σε τρένα και προαστιακό σιδηρόδρομο δεν θα πραγματοποιηθεί από αύριο Τρίτη έως και την Πέμπτη.

Η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αποφάσισε να αναστείλει όλα τα δρομολόγια τις μέρες αυτές «σεβόμενη το επιβατικό κοινό για να μην πραγματοποιηθεί σύγχυση ως προς τα ποια δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν ή όχι» μετά την ανακοίνωση της ΠΕΠΕ με εξώδικο (προς την ΤΡΑΙΝΟΣΕ) για επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας για την Τρίτη 30 και την Τετάρτη 31 Μαΐου και την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας για την Πέμπτη 1 Ιουνίου.

«Επειδή οι επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας, σε συνδυασμό με την απεργία, ουσιαστικά επιφέρουν την κατάργηση των δρομολογίων, η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σεβόμενη το επιβατικό κοινό και τους πελάτες της και προκειμένου να τους προφυλάξει από την ταλαιπωρία, αναστάτωση και σύγχυση που θα επιφέρουν οι κινητοποιήσεις αυτές, αποφάσισε την κατάργηση όλων ανεξαιρέτως των δρομολογίων για τις παραπάνω ημερομηνίες.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ εκφράζει, προς το επιβατικό κοινό και τους πελάτες της, τη λύπη της για την απόφασή της αυτή, στις ιδιαίτερα δύσκολες οικονομικά συνθήκες για τους συμπολίτες μας, με δεδομένο ότι το τρένο εξακολουθεί να είναι το πιο φθηνό και το πιο ασφαλές μεταφορικό μέσο» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

Σημειώνεται πως τα δρομολόγια του μετρό από και προς αεροδρόμιο θα διεξάγονται κανονικά.

Ένωση Προσωπικού Έλξης ΟΣΕ: Βολές κατά ΤΡΑΙΝΟΣΕ για ανταπεργία

Βελτίωση των συνθηκών για την ασφάλεια της κυκλοφορίας και προσλήψεις μηχανοδηγών ζητεί η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης ΟΣΕ (ΠΕΠΕ), η οποία καταφέρεται κατά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου προκήρυξε 4ωρες στάσεις εργασίας τόσο στις επιβατικές όσο και στις εμπορικές αμαξοστοιχίες, δίνοντας προτεραιότητα στον σεβασμό στον επιβάτη, λόγος για τον οποίο, όπως λέει, οι στάσεις εργασίας στα επιβατικά τρένα προγραμματίστηκαν σε ώρες που επηρεάζουν πολύ λιγότερο τη μεταφορά του επιβατικού κοινού προς και από το χώρο εργασίας του.

Η ΠΕΠΕ κατηγορεί ωστόσο τη Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ότι, «θέλοντας να μετατρέψει τους μηχανοδηγούς σε εξιλαστήρια θύματα για την κατάσταση που επικρατεί στον Ελληνικό Σιδηρόδρομο εδώ και δεκαετίες, προχώρησε στην αδικαιολόγητη πράξη της ανταπεργίας (lockout) αποφασίζοντας το κλείσιμο του σιδηρόδρομου για τρεις ημέρες».

Προσθέτει ότι μετά την απόφαση για το κλείσιμο όλων των δραστηριοτήτων για τρεις ημέρες και έχοντας ως πρώτο μέλημα το σεβασμό στη μετακίνηση του επιβάτη, ανέστειλε τις κινητοποιήσεις στις επιβατικές αμαξοστοιχίες την Τρίτη και Τετάρτη 30 και 31 Μαΐου 2017 αντίστοιχα.

Διευκρίζει ότι οι κινητοποιήσεις στα εμπορικά τρένα θα πραγματοποιηθούν κανονικά όπως και η 24ωρη απεργία της Πέμπτης 1ης Ιουνίου, οπότε και θα δοθεί συνέντευξη Τύπου «για να πούμε την αλήθεια και να αναδείξουμε τις πραγματικές ευθύνες για την απαξίωση του Ελληνικού Σιδηροδρόμου», καταλήγει η ΠΕΠΕ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Συνελήφθη γιατρός που χορηγούσε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

Peristeri News

Φωτιά σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα στην πλατεία Βικτωρίας

Peristeri News

Leave a Comment