PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση ΟΛΜΕ με τον υπουργό Παιδείας


Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε σύμφωνα με την ΟΛΜΕ η συνάντησή του δ.σ. της ομοσπονδίας με τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη για το ζήτημα των διορισμών καθηγητών.

Όσον αφορά το ζήτημα των αναπληρωτών καθηγητών, η ΟΛΜΕ ζήτησε την άμεση απόσυρση του σχεδίου νόμου που έχει δημοσιοποιήσει η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, ενώ επισήμανε ότι έχει ήδη καταθέσει πλήρη πρόταση που είναι σύμφωνη με τις συνταγματικές επιταγές, λειτουργική, βιώσιμη και ισόρροπη.

Κατά τη συνάντηση, το δ.σ. ζήτησε επί των προτάσεων αυτών να τοποθετηθεί άμεσα ο Υπουργός και να διασαφηνιστεί η θέση της πολιτικής ηγεσίας στο ζήτημα.

Σύμφωνα με την ΟΛΜΕ, ο υπουργός στο ζήτημα των μόνιμων διορισμών επανέλαβε τη θέση του για 20.000 διορισμούς σε βάθος τριετίας, θέση που κατατέθηκε επίσημα στην τρόικα. Από την πλευρά της η Τρόικα επιφυλάχθηκε να απαντήσει παραπέμποντας το ζήτημα τον Ιούλιο με το τέλος της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας.

Στο ζήτημα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών δήλωσε ότι η πρόταση της ΟΛΜΕ έχει θετικά και αρνητικά στοιχεία και πάντως μελετάται από το Υπ. Παιδείας.

«Όπως είναι ευκόλως αντιληπτό απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε διασαφήνιση των προθέσεων του στο ζήτημα των αναπληρωτών» σημειώνει ο ομοσπονδία και καταλήγοντας καλεί τους καθηγητές σε εγρήγορση, καθώς όπως επισημαίνει, η συνάντηση δεν είχε ευτυχή κατάληξη και ότι τα αιτήματα της Ομοσπονδίας παραμένουν ανοιχτά.

Η θέση του ΔΣ της ΟΛΜΕ για ένα ενιαίο σύστημα διορισμού μονίμων εκπαιδευτικών και πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών με τα ίδια κριτήρια αποτελεί για εμάς κόκκινη γραμμή και δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε βήμα πίσω, διαμηνύει.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τσιόδρας: Σήμα κινδύνου για ιλαρά, κοκκύτη, στρεπτόκοκκο

Peristeri News

Στο ΣτΕ το πολεοδομικό σχέδιο των πυρόπληκτων περιοχών

Peristeri News

ΕΟΦ: Ανακαλείται συμπλήρωμα διατροφής για μη εγκεκριμένο συστατικό

Peristeri News

Leave a Comment