PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση Θεοδωρικάκου με εργαζόμενους ΟΤΑ


Χωρίς αποτέλεσμα έληξε η συνάντηση αντιπροσωπείας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΠ-ΟΤΑ) με τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, μετά τη συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και μηχανοκίνητη πορεία μελών της προς το ΥΠΕΣ.

Στη συνάντηση η Ομοσπονδία ζήτησε από τον υπουργό την απόσυρση του άρθρου 179 του πολυνομοσχεδίου ή τουλάχιστον την εισαγωγή όρων που θα διασφάλιζαν τόσο τον Δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού, όσο και των θέσεων εργασίας.

Σύμφωνα με την ΠΟΠ-ΟΤΑ, ο υπουργός δεν δέχτηκε ούτε την απόσυρση, ούτε την αλλαγή του άρθρου, ωστόσο δεσμεύτηκε ότι δεν θα χαθεί καμία θέση εργασίας.

«Όπως είναι προφανές, δεν είμαστε καθόλου ικανοποιημένοι από τη συνάντηση, αφού δεν υπήρξε αποτέλεσμα ευνοϊκό για τους εργαζόμενους. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την ακύρωση στην πράξη του άρθρου 179, αποτρέποντας κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης με τον μόνο τρόπο που γνωρίζουν οι εργαζόμενοι. Τους αγώνες! Καλούμε τα σωματεία μέλη μας να ζητήσουν από τα Δημοτικά Συμβούλια να πάρουν απόφαση ότι δε θα κάνουν χρήση του άρθρου αυτού. Σε κάθε δήμο που θα τολμά, θα είμαστε εκεί και θα μας βρουν απέναντι σε κάθε προσπάθεια» αναφέρει η ΠΟΠ-ΟΤΑ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στη φυλακή ο Ιρακινός που μαχαίρωσε την 22χρονη στην Ερμού

Peristeri News

Τροχαίο δυστύχημα με αυτοκίνητο στο Σκαραμαγκά

Peristeri News

Πόσο κοστίζει φέτος το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης

Peristeri News

Leave a Comment