PeristeriNews.gr
Πολιτική

Χτύπημα της ανεργίας μέσω της ανάπτυξης


Είναι αναγκαίο ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης, προκειμένου να φέρουμε τον άνεργο στην ενεργή αγορά εργασίας, τόνισε ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου από το βήμα της Βουλής, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της Γ.Γ. του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για την ανεργία.

Είναι αναγκαίο ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης, προκειμένου να φέρουμε τον άνεργο στην ενεργή αγορά εργασίας, τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου από το βήμα της Βουλής, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της γγ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για την ανεργία.

“Δεν αρκεί η προστασία του ανέργου”, συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός και σημείωσε πως “η οικονομία αργοπέθαινε στο μοντέλο το οποίο υπήρχε”, τονίζοντας ότι «στόχος μας είναι ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης που θα βασίζεται στις νέες τεχνολογίες».

Ο κ. Παπανδρέου διαβεβαίωσε ότι μέλημα της κυβέρνησης είναι η στήριξη των ανέργων και ανακοίνωσε πως εξετάζεται η αύξηση του επιδόματος ανεργίας. Παράλληλα επεσήμανε τις προσπάθειες της κυβέρνησης να φέρει επενδύσεις στη χώρα, αναφερόμενος στις περιπτώσεις της Κίνας και του Κατάρ.

“Θέλουμε να πάμε σε ένα μοντέλο που επενδύει στην ποιότητα της εργασίας και όχι στη φθηνή εργασία, δίνουμε τη μάχη της επανάστασης και θέλουμε να συμβάλλετε προς αυτήν την κατεύθυνση”, τόνισε ο πρωθυπουργός και έδωσε έμφαση στην πράσινη ανάπτυξη, που, όπως είπε, εκτιμάται ότι θα δώσει έως 250.000 νέες θέσεις εργασίας, ενώ ζήτησε από την αντιπολίτευση να υπάρξει μια γενικευμένη συζήτηση για το ζήτημα της ανεργίας.

Η κα Παπαρήγα κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι δεν αναφέρθηκε σε σε συγκεκριμένα μέτρα για τη στήριξη των ανέργων, σημειώνοντας ότι όσο υπάρχει ανεργία θα πρέπει οι άνεργοι να προστατεύονται 100%.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Παπανδρέου, για νέο μοντέλο ανάπτυξης μέσω των νέων τεχνολογιών, αναρωττήθηκε γιατί εγκαταλείπεται η κτηνοτροφία και η κλωστουφαντουργία και παρατήρησε πως επιχειρήσεις κλείνουν ή περιορίζουν τη δραστηριότητά τους ή μεταφέρουν τις έδρες τους στο εξωτερικό γιατί εκεί μπορούν να έχουν περισσότερα κέρδη.

Για την οικονομία

Σφοδρή επίθεση στη ΝΔ για τα πεπραγμένα της στην Οικονομία, εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρη σχετικά με τον χρονικό ορίζοντα διερεύνησης της ενδεχόμενης Εξεταστικής Επιτροπής για την Οικονομία

Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να συζητήσει για όλα, όμως η έρευνα θα αφορά ενδεχόμενες ευθύνες «οι οποίες έχουν σχέση με την συνειδητή παραποίηση των στοιχείων και τον διασυρμό της χώρας μας λόγω αυτής τα τελευταία δύο χρόνια από το 2007 μέχρι το 2009, το οποίο δημιούργησε μια απίστευτη αναξιοπιστία για οποιονδήποτε Έλληνα ηγέτη ο οποίος θα αναλάμβανε τη χώρα».

Ο κ. Καρατζαφέρης ανέφερε ότι πρέπει να διερευνηθούν οι όποιες ευθύνες από την περίοδο της εισόδου της χώρας προς την ΟΝΕ έως και σήμερα.

Υψηλοί τόνοι Παπανδρέου – Τσίπρα

Έντονοι λεκτικοί διαξιφισμοί με επίκεντρο τη διαφθορά στην Ελλάδα σημειώθηκαν στη Βουλή ανάμεσα στον πρωθυπουργόκαι τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ενώ οι αναφορές του τελευταίου προκάλεσαν και την άμεση αντίδραση του προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου.

Αφορμή στάθηκε η επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για το έργο εξόρυξης στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας.

Η δηκτική αποστροφή του κ. Τσίπρα προς τον πρωθυπουργό «σας καλωσορίζω στο κοινοβούλιο της διαφθοράς και στη χώρα των διεφθαρμένων» και οι κατηγορίες του προς την κυβέρνηση ότι «δεν ψάχνετε τη διαφθορά στους εργολάβους και προμηθευτές αλλά στους εργαζόμενους που βρήκαν δουλειά με 500 ευρώ» προκάλεσαν κατ’ αρχήν την παρέμβαση του κ. Πετσάλνικου, ο οποίος κάλεσε τον κ. Τσίπρα να δείξει μεγαλύτερη σοβαρότητα και τόνισε ότι δεν θα ανεχτεί τέτοιους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για διεφθαρμένους βουλευτές.

Εντονη ήταν και η αντίδραση του πρωθυπουργού που κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι διασύρει τους δημοκρατικούς θεσμούς έξω και μέσα από την αίθουσα του κοινοβουλίου.

Εξάλλου, άμεση ήταν η αντίδραση του Γιώργου Παπανδρέου και στις υπόνοιες που είχε αφήσει ο Αλέξης Τσίπρας για συμφέροντα που κρύβονται πίσω από επικοινωνιολόγο του πρωθυπουργού, ο οποίος προπαγανδίζει και προωθεί στην Αιτωλοακαρνανία την επένδυση εξόρυξης λιθάνθρακα στον Αστακό.

«Κανένας για μένα δεν είναι ούτε φίλος ούτε συγγενής μπροστά στο δημόσιο συμφέρον. Να το ξέρετε όλοι σας. Έτσι λειτουργώ και έτσι θα λειτουργώ», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Τέλος, απαντώντας ο κ. Παπανδρέου στις αιτιάσεις του κ. Τσίπρα για επικίνδυνες επιπτώσεις στο περιβάλλον από το έργο του Αστακού, αφού τόνισε ότι έχει ανατεθεί η σχετική μελέτη σε διεθνή ανεξάρτητο νηογνώμονα, διαβεβαίωσε ότι αν υπάρξει οποιαδήποτε υποψία σε βάρος της απόλυτης προστασίας του περιβάλλοντος πρώτος αυτός θα το σταματήσει.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment