PeristeriNews.gr
Συνταγές

Χταπόδι κρασάτο


Η ευδαιμονία του θαλασσινού τραπεζιού για ούζο ή λευκό παγωμένο κρασί. Μπορεί κανείς να το απολαύσει και στις περιόδους των νηστειών.

Υλικά

1 χταπόδι (γύρω στο 1½ κιλό)

4 σκελίδες σκόρδο

3 φύλλα δάφνης

1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο

2 κούπες κόκκινο ή ροζέ κρασί

πιπέρι χοντροτριμμένο

Εκτέλεση

– Πλένουμε το χταπόδι πολύ καλά (αν είναι κατεψυγμένο το αφήνουμε να ξεπαγώσει τελείως σε
θερμοκρασία δωματίου και όχι στο φούρνο μικροκυμάτων) και βγάζουμε το μαύρο «ρύγχος» που είναι ανάμεσα στα πλοκάμια του και τα μάτια του που είναι στη βάση της σακούλας του. Ακόμη, αν είναι φρέσκο, αδειάζουμε τη σακούλα του από ό,τι περιέχει.

– Βάζετε μια βαριά κατσαρόλα πάνω στη φωτιά για να ζεσταθεί καλά και ρίχνετε μέσα το χταπόδι με το νερό που έχει κρατήσει στο πλύσιμο. Σκεπάζετε με το καπάκι και μαγειρεύετε, μέχρι το χταπόδι να αρχίσει να μαγειρεύεται.

– Τότε ρίχνετε μέσα το σκόρδο, τα φύλλα δάφνης και το ελαιόλαδο. Αδειάζετε και το κρασί. Περιμένετε μέχρι να πάρει καλή βράση.

– Καπακώνετε ξανά την κατσαρόλα, χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε το χταπόδι για 1 ώρα περίπου, μέχρι να γίνει τρυφερό και να ετοιμαστεί η σάλτσα του. Πριν το σερβίρετε, του ρίχνετε μπόλικο πιπέρι.

Tips

– Το κρασί που θα χρησιμοποιήσουμε έχει σημασία για την τελική γεύση. Ταιριάζουν κόκκινα και ροζέ κρασιά, όχι πολύ γλυκά.

– Δεν χρειάζεται να αλατίσουμε γιατί το χταπόδι είναι αλμυρό από μόνο του.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πώς να φτιάξετε Paloma

Peristeri News

Μπακαλιάρος στο φούρνο

Peristeri News

Σπετσοφάι με χωριάτικο λουκάνικο

Peristeri News

Leave a Comment