PeristeriNews.gr
Οικονομία

Χρ. Σταϊκούρας: Πτώση, αλλά όχι κατάρρευση των εσόδων


Σε ικανοποιητικά, για τα δεδομένα του lockdown και της ύφεσης, επίπεδα κινήθηκαν τα έσοδα του Απριλίου, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Εξήγησε ποιες επιχειρήσεις έμειναν εκτός επιστρεπτέας προκαταβολής ή αποζημίωσης ειδικού σκοπού, ενώ υπογράμμισε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα ληφθούν αποφάσεις για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, που έλαβαν μειωμένο ενοίκιο.

«Τον Απρίλιο είχαμε συρρίκνωση, αλλά όχι κατάρρευση των εσόδων. Ήταν ικανοποιητικά τα επίπεδα για τις συνθήκες» τόνισε κ. Σταϊκούρας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega. Επανέλαβε ότι την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη αναμένεται η καταβολή του ποσού της επιστρεπτέας προκαταβολής για 90.000. Ο αριθμός είναι μικρότερος από εκείνες που έκαναν αίτηση. Ωστόσο όπως είπε υπήρξαν επιχειρήσεις που είχαν αύξηση του τζίρου το 2020 σε σχέση με το 2019 και το 2018 και κρίθηκαν μη επιλέξιμες.

Επιπλέον την αποζημίωση ειδικού σκοπού (800 ευρώ) την έχουν λάβει 473.979 επιχειρήσεις. Περίπου 90.000 επιχειρήσεις που δεν την έχουν λάβει ερευνώνται ή είναι μη επιλέξιμες. Μεταξύ άλλων σε αυτές περιλαμβάνονται επιχειρήσεις που ήταν σε αδράνεια την 1η Απριλίου του 2020, είχαν μηδενικές δηλώσεις, λάθος IBAN, πάνω από 20 εργαζομένους ή ενδοκοινοτικές συναλλαγές.

Όσον αφορά στους ιδιοκτήτες ακινήτων, δεν έχει ξεκαθαρίσει όπως είπε εάν η βοήθεια που θα τους δοθεί θα είναι μέσα στο 2020 ή το 2021, αλλά εξετάζονται διάφορες ιδέες. Όταν αποφασιστούν τα ακριβή μέτρα στήριξης θα ανοίξει ειδική πλατφόρμα στην οποία θα πρέπει να δηλώνουν οι ιδιοκτήτες ότι έλαβαν μειωμένο ενοίκιο και να καταθέτουν και το σχετικό αποδεικτικό.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Γ. Στουρνάρας: Αν δεν ήταν το 2015 η Τράπεζα της Ελλάδος, η χώρα ίσως να είχε βγει από την ευρωζώνη

Peristeri News

Στο 10,4% η ανεργία τον Ιανουάριο

Peristeri News

Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 2,6% στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο

Peristeri News

Leave a Comment