PeristeriNews.gr
Οικονομία

Χρ. Σταϊκούρας: Οι 7 άξονες της οικονομικής μας πολιτικής


Τους επτά βασικούς άξονες της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο 12ο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, πρώτη προτεραιότητα είναι τα σταθερά δημόσια οικονομικά, με την επίτευξη των συμφωνημένων οικονομικών στόχων και με παράλληλη μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών.

Ως δεύτερη προτεραιότητα, ο Σταϊκούρας επέλεξε την εξυγίανση στο τραπεζικό σύστημα με πιστωτική επέκταση και μείωση των κόκκινων δανείων.

Τρίτη προτεραιότητα, σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, είναι η φορολογική πολιτική: ένα φορολογικό νομοσχέδιο ενιαίο και σταθερό που να μειώνει τους φόρους και να ενθαρρύνει τις επενδύσεις.

Τέταρτη προτεραιότητα για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης είναι να πληρώσει το κράτος ό,τι οφείλει στον ιδιωτικό τομέα.

Επόμενη σημαντική προτεραιότητα είναι για τον κ. Σταϊκούρα οι αποκρατικοποιήσεις: Είμαστε υπέρμαχοι των αποκρατικοποιήσεων και της ορθολογικής αξιοποίησης του δημόσιου πλούτου, για να λειτουργήσουν καλύτερα οι δημόσιες επιχειρήσεις και να δημιουργηθούν νέες θέσεις απασχόλησης.

Έκτη προτεραιότητα, οι διαρθρωτικές αλλαγές, με τον υπουργό Οικονομικών να παραπέμπει στο αναπτυξιακό νομόσχεδιο το οποίο θα παρουσιαστεί την επόμενη εβδομάδα.

Έβδομη, ένα ενιαίο ρεαλιστικό σχέδιο αντιμετώπισης του ιδιωτικού χρέους.

«Προσπαθούμε να αυξήσουμε τις επενδύσεις και τις εξαγωγές, να πετύχουμε την παραγωγική ανασυγκρότηση με παράλληλη αύξηση της κατανάλωσης. Να δημιουργήσουμε θέσεις απασχόλησης με ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής με έμφαση στον ιδιωτικό τομέα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σταϊκούρας.

«Η Ελλάδα καλείται να αποδείξει ότι διδάχθηκε από την περιπέτειά της και ότι επανέρχεται στην πλήρη κανονικότητα, εργαζόμαστε να μεταδώσουμε όραμα και στρατηγική για την ανάπτυξη της οικονομίας» κατέληξε ο υπουργός Οικονομικών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Η συντονισμένη επιχείρηση της ΑΑΔΕ ανήμερα του Αγ. Βαλεντίνου

Peristeri News

Τα τσουχτερά πρόστιμα αν δεν διασυνδεθούν έγκαιρα ταμειακές με POS

Peristeri News

Leave a Comment