PeristeriNews.gr
Οικονομία

Χρ. Σταϊκούρας: Μέτρα στήριξης εργαζομένων κι εργοδοτών με τα 2 δισ. του Sure


Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να αξιοποιεί με μεθοδικότητα, οικονομική αποτελεσματικότητα και κοινωνική δικαιοσύνη τους εγχώριους και ευρωπαϊκούς πόρους, ώστε να περιορίσει, όσο γίνεται περισσότερο, τις επιπτώσεις της παρούσας δοκιμασίας σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις και να θέσει τις βάσεις για γρήγορη και ισχυρή ανάκαμψη, δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, με αφορμή τη σημερινή, πρώτη εκταμίευση πόρων, ύψους 2 δισ. ευρώ, προς την Ελλάδα από το πρόγραμμα Sure για τη στήριξη της απασχόλησης.

Σύμφωνα με τον υπουργό, επτά μήνες μετά την απόφαση του Eurogroup να δημιουργηθεί ένα «δίχτυ προστασίας» των εργαζομένων μέσω του προγράμματος SURE, και έξι μήνες μετά τη θέσπισή του από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, η Ελλάδα λαμβάνει, σήμερα, την πρώτη εκταμίευση πόρων από το Πρόγραμμα.

Εκταμίευση η οποία ανέρχεται στα 2 δισ. ευρώ, επί συνόλου περίπου 2,7 δισ. ευρώ που θα χορηγηθούν στη χώρα μας ως δάνειο από το SURE, με εξαιρετικά χαμηλό έως μηδενικό κόστος δανεισμού.

Ο κ. Σταϊκούρας επισημαίνει πως με τα χρήματα αυτά θα καλυφθούν μέτρα στήριξης εργαζομένων και εργοδοτών, τα οποία τέθηκαν σε εφαρμογή από την αρχή της υγειονομικής κρίσης, προκειμένου να διατηρηθούν οι θέσεις απασχόλησης.

Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού και την κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών για τους εργαζόμενους των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τίθενται σε προσωρινή αναστολή, την κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών των εποχικά εργαζόμενων και την υλοποίηση του προγράμματος «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Η συντονισμένη επιχείρηση της ΑΑΔΕ ανήμερα του Αγ. Βαλεντίνου

Peristeri News

Τα τσουχτερά πρόστιμα αν δεν διασυνδεθούν έγκαιρα ταμειακές με POS

Peristeri News

Leave a Comment