PeristeriNews.gr
Οικονομία

Χρ. Σταϊκούρας: Κανένα δημοσιονομικό κενό για το 2020


Στην διαβεβαίωση πως δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα δημοσιονομικό κενό το 2020, προέβη ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ενώ τη Δευτέρα αναμένεται η καταθέση του προσχεδίου του προϋπολογισμού για το 2020 στη Βουλή .

Ο υπουργός Οικονομικών, σε συνέντευξη του στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής», επισημαίνει ότι στον προϋπολογισμό θα περιλαμβάνονται όλες οι ελαφρύνσεις που έχει εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός, όπως η μείωση των φορολογικών συντελεστών, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και τα μέτρα στήριξης για τις νέες οικογένειες, υπογραμμίζοντας πως τα μέτρα αυτά είναι απολύτως διασφαλισμένα.

Αναφορικά με το ύψος του αφορολόγητου, ο κ. Σταϊκούρας επαναλαμβάνει πως όχι μόνο δεν θα μειωθεί αλλά θα αυξάνεται κατά 1000 ευρώ για κάθε ανήλικο τέκνο που θα έχει η οικογένεια.

Ο υπουργός Οικονομικών εμφανίζεται βέβαιος πως δεν θα υπάρξει δημοσιονομικό κενό το 2020 τονίζοντας ότι «την επίτευξη του δημοσιονομικού στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ εγγυώνται και η καλή “βάση” που θα δημιουργήσει το 2019 η θετική πορεία της ρύθμισης των 120 δόσεων και των εισπράξεων ΦΠΑ».

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, η κυβέρνηση έχει στη διάθεσή της και ένα «οπλοστάσιο» ενισχυτικών μέτρων στα οποία περιλαμβάνονται η μεταφορά δαπανών από το 2020 στο 2019 λόγω της καλής δημοσιονομικής πορείας, ο καλύτερος έλεγχος των δαπανών και ο περιορισμός της φοροδιαφυγής μέσα από την αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Πρόσθετος σύμμαχος στην επίτευξη των στόχων του οικονομικού επιτελείου θα είναι η αξιοποίηση των εισροών από τα κέρδη των ομολόγων (τα ANFA’s), υποστηρίζει ο κ. Σταϊκούρας.

Τέλος, ο υπουργός Οικονομικών προαναγγέλλει την άμεση νομοθέτηση του στρατηγικού σχεδίου «Ηρακλής»” για την μείωση των κόκκινων δανείων ενώ καθησυχάζει τους συνταξιούχους λέγοντας πως η «13η σύνταξη» δεν θα περικοπεί το 2020 αλλά θα μετατραπεί σε ένα μόνιμο μηχανισμό στήριξης των απόμαχων της εργασίας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Η συντονισμένη επιχείρηση της ΑΑΔΕ ανήμερα του Αγ. Βαλεντίνου

Peristeri News

Τα τσουχτερά πρόστιμα αν δεν διασυνδεθούν έγκαιρα ταμειακές με POS

Peristeri News

Leave a Comment