PeristeriNews.gr
Οικονομία

Χρ. Σταϊκούρας: Επέκταση μέτρων στήριξης και το 2021


Η επέκταση του μέτρου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής και το 2021 αποτελεί μία από τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης η οποία θα συνεχίσει να εφαρμόζεται και το επόμενο έτος. Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο «Τhema Radio», στο τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού για το 2021, το οποίο θα κατατεθεί γύρω στις 20 του μηνός, θα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων:

  • Επέκταση μέτρων στήριξης και για το επόμενο έτος
  • Αναθεωρημένες προβλέψεις για την πορεία της ύφεσης, φέτος και του χρόνου, το χρέος αλλά και το ύψος του ελλείμματος.

Ωστόσο, ο ΥΠΟΙΚ δεν θέλησε να κάνει συγκεκριμένη πρόβλεψη για το ποιο θα είναι το ύψος της ύφεσης φέτος, παρά μόνο να αναφέρει ότι θα είναι βαθύτερη σε σχέση με το 8,2% που προβλέπονταν στο προσχέδιο του προϋπολογισμού και ότι θα υπάρξει ισχυρή ανάκαμψη το 2021.

Αυτή την περίοδο οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών και της ΑΑΔΕ εργάζονται ώστε να εκδοθεί η ΚΥΑ για τον 4ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής το ταχύτερο δυνατό. Στόχος, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, είναι η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων να ανοίξει την επόμενη εβδομάδα και οι εκταμιεύσεις των ποσών στους δικαιούχους να πραγματοποιηθούν το τελευταίο 10ημερο του Νοεμβρίου.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στην καταβολή των τελών κυκλοφορίας μετά το τέλος του έτους, ο Χρήστος Σταϊκούρας, αν και απάντησε ότι δεν έχει αυτή τη στιγμή να δώσει συγκεκριμένη απάντηση, συμπλήρωσε ότι είναι κάτι που μελετάται με το οικονομικό επιτελείο.

Για το ζήτημα των επιταγών, ο ΥΠΟΙΚ δήλωσε ότι είναι ένα υπαρκτό πρόβλημα το οποίο μελετά το υπουργείο και θέλει πάρα πολλή προσοχή. Μάλιστα σημείωσε ότι «τις αμέσως επόμενες ημέρες θα είμαστε έτοιμοι να τοποθετηθούμε και γι’ αυτό».

Στα 37 δισ. ευρώ που είναι αυτή τη στιγμή τα ταμειακά διαθέσιμα, ο ΥΠΟΚ εκτίμησε ότι έως το τέλος του μήνα θα προστεθούν τα περίπου 1,35 δισ. ευρώ (σε σύνολο 2,7 δισ. ευρώ) από το πρόγραμμα SURE.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο 10,4% η ανεργία τον Ιανουάριο

Peristeri News

Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 2,6% στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο

Peristeri News

Μείωση τιμών σε επτά κατηγορίες προϊόντων – Οι αυξήσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Leave a Comment