PeristeriNews.gr
Πολιτική

Χρ. Σπίρτζης: Υπάρχουν ευθύνες πολεοδομικές


«Υπάρχουν ευθύνες και θα αποδοθούν» δήλωσε σήμερα ο ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρ. Σπίρτζης, σημειώνοντας ότι θα ελεγχθούν όλες οι παρανομίες και θα πρέπει να διορθωθούν πολεοδομικά εγκλήματα χρόνων.

«Θα ελεγχθούν όλες οι πολεοδομικές άδειες στο Μάτι. Θα γκρεμίσουμε όπου χρειαστεί» δήλωσε στην τηλεόραση του ANT1 ο υπουργός, λέγοντας πως δεν υπάρχει νόμιμη άδεια σε μηδέν απόσταση από την παραλία και τον αιγιαλό. «Είκοσι έξι συμπολίτες μας κάηκαν γιατί υπήρχε μια μάντρα στο Μάτι. Όπου χρειαστεί, θα γκρεμιστούν. Είναι βέβαιο ότι θα χρειαστεί…» ανέφερε.

Ο υπουργός σημείωσε ότι υπάρχει η πολιτική βούληση για να μπει ένα τέλος στην ανορθολογική λογική, να υπάρξει επιτέλους χωροταξικός και πολεοδομικός σχεδιασμός. «Η πολιτεία έχει διαχρονικές ευθύνες, πρέπει να αλλάξουμε όλοι, να γίνουν οι αναγκαίες οι υποδομές, να υπάρξουν πολεοδομικά σχέδια» σημείωσε και διερωτήθηκε «γιατί τόσα χρόνια δεν είχαμε κτηματολόγιο και δασικούς χάρτες;». «Εμείς αυτά τα λίγα χρόνια έχουμε κάνει πράξη όσα δεν έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια και συνεχίζουμε» υποστήριξε.

Σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη, «δεν είναι μόνο το Μάτι που δεν έχει πολεοδομικό σχεδιασμό. Υπάρχουν πολλές περιοχές, όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά σε όλη την Ελλάδα, γι’ αυτό θα πρέπει να τα δούμε όλα. Θα πρέπει να υπάρξουν οι αναγκαίες υποδομές. Στη μνήμη των συμπολιτών μας που χάθηκαν να δούμε από δω και πέρα τι κάνουμε για να μην ξαναζήσουμε αυτή την τραγωδία, αυτό το δράμα πουθενά» τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

«Είχαμε πάρα πολλές συνθήκες, μόνιμες που έχουν να κάνουν με τον σχεδιασμό και τη δομή των περιοχών, αλλά και με τη συγκυρία, τις ακραίες καιρικές συνθήκες, με τα πολλαπλά μέτωπα πυρκαγιάς, την άμεση μετάδοση της πυρκαγιάς, τη μεγάλη ταχύτητα του ανέμου» συμπλήρωσε, κάνοντας λόγο για ελλείψεις σε βασικές δομές λόγω των υποχρεώσεων της χώρας μας. «Σε κάθε περίπτωση όμως, έχουμε ένα τραγικό γεγονός» δήλωσε.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment