PeristeriNews.gr
Πολιτική

Χρ. Σπίρτζης: Σε περίπου έναν χρόνο έτοιμο το τραμ στον Πειραιά


Την εκτίμηση ότι σε περίπου ένα χρόνο θα ολοκληρωθεί το έργο του τραμ στον Πειραιά, έκανε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ελένης Σταματάκη.

Το χρονοδιάγραμμα του έργου προβλέπει ολοκλήρωσή του στις 20 Δεκεμβρίου 2016, είπε ο υπουργός, επισημαίνοντας ότι έχει εκτελεστεί το 25% του έργου και όσον αφορά τις εργασίες και όσον αφορά τα χρηματοοικονομικά.

Η Ελ. Σταματάκη ρώτησε αν μπορεί να υλοποιηθεί το 75% του έργου μέσα σε ένα χρόνο όταν από το 2013 έγινε μόλις το 25%.

«Το 2013 – 2014 το έργο ήταν ξεχασμένο», απάντησε ο Χρ. Σπίρτζης, τονίζοντας ότι τώρα «έχουν γίνει όλες οι υποδομές του έργου και αν δουλευτεί εντατικά μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα στο 2016».

«Μπορεί το υπουργείο να ασκήσει τις απαραίτητες πιέσεις στην ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ και την εργολήπτρια εταιρεία», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι «μπορούν να επιταχυνθούν οι εργασίες και να είναι τελικά συνεπείς στο χρονοδιάγραμμα».

Ο κ. Σπίρτζης επεσήμανε ότι υπάρχουν πολλοί εμπλεκόμενοι φορείς, ότι η Αρχαιολογική Υπηρεσία βρήκε υψηλής αξίας αρχαιολογικά ευρήματα, δίκτυα υπηρεσιών κοινής ωφελείας πρέπει να μετακινηθούν, οι εργασίες γίνονται νύχτα, χρονοβόρες διαδικασίες (π.χ. αδειοδότηση από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο). Ωστόσο τόνισε ότι όλα αυτά, ακόμη και η μετακίνηση των δικτύων, έχουν λυθεί τώρα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment