PeristeriNews.gr
Πολιτική

Χρ. Βερναρδάκης: Εκ παραδρομής η ψήφος μου κατά της άρσης της ασυλίας του Ν. Μιχαλολιάκου


«Η ψήφος μου κατά της άρσης της ασυλίας του Νίκου Μιχαλολιάκου, δόθηκε εκ παραδρομής», αναφέρει σε δήλωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Λίγο νωρίτερα, συνεργάτες του υπουργού μετέφεραν την έκπληξή του και έκαναν λόγο για «προφανές λάθος».

Την άρση της ασυλίας του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής. Αντίθετα απορρίφθηκε η αίτηση για άρση ασυλίας του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου. Και οι δύο αποφάσεις ήταν σύμφωνες με την εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής.

Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 203 βουλευτές. Ο Ν. Μιχαλολιάκος κατηγορείται για προτροπή σε πράξεις βίας κατά την διάρκεια ομιλίας του. Στην ψηφοφορία καταμετρήθηκαν 195 υπέρ της άρσης ασυλίας του, έξι κατά και δύο «παρών».

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά της άρσης ασυλίας Μιχαλολιάκου ψήφισαν έξι βουλευτές, εκ των οποίων οι τέσσερις της Ένωσης Κεντρώων. Συγκεκριμένα καταψήφισαν από την Ένωση Κεντρώων Γιώργος Καρράς, Δημήτρης Καβαδέλλας, Μάριος Γεωργιάδης και Θεοδώρου Μεγαλοοικονόμου, ο Κώστας Κουκουδήμος της Ν.Δ. καιο Χριστόφορος Βερναρδάκης από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Παρών» ψήφισαν ο βουλευτής της Ν.Δ. Χρήστος Κέλλας και ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

Για την υπόθεση του Π. Καμμένου, που αφορούσε πολεοδομικές παραβάσεις στο κτήριο που στεγάζονται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, υπέρ της άρσης ασυλίας ψήφισαν 21 βουλευτές, κατά 157 και παρών 25 βουλευτές.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment