PeristeriNews.gr
Διεθνή

Χρωστάει 16 δισ. δολάρια στην εφορία!


Ο πλουσιότερος άντρας της Αυστραλίας ‘Αντριου Φόρεστ δεν έχει πληρώσει φόρους για επτά ολόκληρα χρόνια.

Ο πλουσιότερος άντρας της Αυστραλίας ‘Αντριου Φόρεστ δεν έχει πληρώσει φόρους για επτά ολόκληρα χρόνια. Ο ιδιοκτήτης της Fortescue Mining Group, η αξία της οποίας υπολογίζεται σε 16 δισεκ. δολ. Αυστραλίας είναι ο σφοδρότερος πολέμιος του προτεινόμενου φόρου των μεταλλευμάτων, δηλώνοντας ότι «δεν πρόκειται να πληρώσει ούτε μία».

Ερωτηθείς επί του θέματος, ο λογιστής της εταιρίας Μάρκος Χιους παραδέχτηκε ότι «μέχρι τώρα δεν έχουν όντως πληρώσει φόρους», διαγράφοντας, όμως, τα έξοδα της εταιρίας για επεκτάσεις και αναβαθμίσεις από το 2008, η εταιρία θα πληρώσει την πρώτη επιταγή φόρου τον ερχόμενο Δεκέμβριο, ύψους 100 εκατ. και του χρόνου η επιταγή φόρου θα είναι 800 εκατ. δολάρια Αυστραλίας.

Ο θησαυροφύλακας Γουέιν Σουάν δήλωσε ότι ο μεγιστάνας έχει εξαπολύσει μια εκστρατεία τρόμου για το φόρο μεταλλευμάτων, με γελοία επιχειρήματα.

Για το ίδιο θέμα, η υπουργός Οικονομίας Πένι Γουόνγκ σημειώνει ότι «είναι αστείο να διαμαρτύρεται για το νέο φόρο, όταν η εταιρία του δεν έχει ακόμη πληρώσει ούτε ένα δολάριο σε φόρους. Δεν νομίζω ότι μπορεί να κοροϊδέψει τους ανθρώπους».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment