PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Χριστός Ανέστη


Με κατάνυξη και λαμπρότητα τιμά η Ορθοδοξία την Ανάσταση του Θεανθρώπου.

Με κατάνυξη και λαμπρότητα τιμά η Ορθοδοξία την Ανάσταση του Θεανθρώπου, ενώ με το ψήσιμο του παραδοσιακού οβελία κορυφώνεται σήμερα στη χώρα μας ο εορτασμός του Αγίου Πάσχα, με σύμμαχο τον καλό καιρό.

Στα κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν λαοί ανά τον κόσμο και στην καταστροφή του περιβάλλοντος, επικεντρώθηκαν τα αναστάσιμα μηνύματα των προκαθήμενων της Ορθοδοξίας.

Εντός κι εκτός των τειχών η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία για τον εορτασμό του Πάσχα.

Στην πατρίδα μας, το “Χριστός Ανέστη” αντήχησε σε όλες τις εκκλησίες, σε κάθε γωνιά της ελληνικής επικράτειας.

Στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι στην Αναστάσιμη Ακολουθία χοροστάτησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και στην Αθήνα στον Άγιο Διονύσιο Αρεοπαγίτη ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία, ο κ. Ιερώνυμος ευχήθηκε στον Πρωθυπουργό κουράγιο και ευόδωση των προσπαθειών του, ενώ συμφώνησαν να έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση μόλις το επιτρέψουν οι υποχρεώσεις τους.

Με τους στρατευμένους στο Ναυτικό Σταθμό της Κέρκυρας γιορτάζει το Άγιο Πάσχα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Στην Ύδρα βρίσκεται ο Γιώργος Παπανδρέου, στην Τρίπολη ο Αντώνης Σαμαράς, στην Αθήνα η Αλέκα Παπαρήγα και ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ ο Γιώργος Καρατζαφέρης γιορτάζει στην Αταλάντη.

Στο Βόλο βρίσκεται ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης και στα Χανιά η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη.

Τραγικός και φέτος ο απολογισμός από τη χρήση βεγγαλικών. Νεκροί από έκρηξη κατά την ετοιμασία των αυτοσχέδιων μηχανισμών, είναι δύο άντρες 30 και 39 ετών, στο Μανδρικό της Ρόδου.

Τροποποιήσεις ισχύουν σήμερα και αύριο στα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς όλα τα δρομολόγια πραγματοποιούνται με μειωμένη συχνότητα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Φορτηγό παρέσυρε γυναίκα στη λεωφόρο Θηβών

Peristeri News

Έκτακτο δελτίο καιρού με βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Peristeri News

Ο δράστης ήρθε στην Ελλάδα λίγες ώρες πριν μαχαιρώσει την 22χρονη στην Ερμού

Peristeri News

Leave a Comment