PeristeriNews.gr
Ενδιαφέροντα

Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά στην Αθήνα: 5 μέρη που θα νιώσεις το πνεύμα των εορτών


Η Αθήνα είναι μια πόλη όπου μπορείς να βρεις σχεδόν τα πάντα. Ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορείς να βρεις μέρη για καφέ, για φαγητό ακόμη και λαχταριστό γλυκάκι.

Οι γιορτινές μέρες είναι εδώ και στην πρωτεύουσα της χώρας, το δέντρο στο Σύνταγμα, τα μαγαζιά που σερβίρουν καφέ και ποτό, τα εστιατόρια αλλά και διάφορα μέρη όπου διοργανώνονται events, μας περιμένουν να τα επισκεφτούμε αλλά και να βολτάρουμε!

Αν θέλεις να μπεις αμέσως στο πνεύμα των Χριστουγέννων και να νιώσεις στην καρδιά σου τα jingle bells, τότε κάνε μια βόλτα σε αυτές τις περιοχές και θα δεις!

Σύνταγμα

Νομίζω είναι αναμενόμενη η πρόταση αυτής της περιοχής! Η πλατεία Συντάγματος είναι στολισμένη από την κορυφή έως και τα νύχια(κυριολεκτικά) αφού τα δέντρα έχουν γεμίσει λαμπάκια, διοργανώνονται διάφορες εκδηλώσεις για το κοινό και σε περιμένουν να κάνεις την εμφάνιση σου και να βγάλεις την καθιερωμένη σέλφι κάτω από το δέντρο. Τριγύρω υπάρχουν μαγαζιά για να πάρεις καφεδάκι και να αράξεις σε ένα παγκάκι κοιτώντας τους περαστικούς και βλέποντας τα όμορφα λαμπάκια που κάνουν τη νύχτα μέρα.

Ψυρρή

Είναι η must περιοχή για να νιώσεις το πνεύμα των Χριστουγέννων στο πετσί σου. Κατεβαίνοντας την οδό Ερμού και περνώντας την πλατεία στο Μοναστηράκι, θα μπεις στα σοκάκια του Ψυρρή όπου ο κόσμος αλλάζει. Ακούς φωνές, γέλια και γενικότερα οι νέοι την επιλέγουν αυτή την περιοχή για να πιουν ρακόμελα και να κάνουν ναργιλέ. Μάλιστα, στην οδό Καραϊσκάκη θα βρεις ένα μαγαζί που θα σε κάνει να αναζητάς τα Χριστούγεννα όλο το χρόνο, και δεν είναι άλλο από το Little Kook. Στου Ψυρρή, τα Χριστούγεννα αποκτούν άλλο νόημα αφού κάθε στενό σχεδόν είναι φωτισμένο με λαμπάκια και γίνεται χαλασμός από κόσμο που θέλει να φωτογραφηθεί στο μαγαζί και να θαυμάσει τη διακόσμηση του.

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ή αλλιώς ΚΠΙΣΝ έχει ήδη φορέσει τα γιορτινά του και σε περιμένει να το ανακαλύψεις. Ακόμη και μια απλή βόλτα θα σε βάλει στο πνεύμα των Χριστουγέννων και θα νομίζεις πως βρίσκεσαι στο εξωτερικό. Μπορείς να μπεις στο κεντρικό κτίριο και να χαζέψεις τη βιβλιοθήκη ή να περιπλανηθείς στους εξωτερικούς χώρους όπου έχουν στολιστεί δέντρα και να πιείς ζεστό καφέ. Κάνοντας βόλτα θα δεις κάποια installations που έχουν τοποθετηθεί και θυμίζουν τα ring lights που χρησιμοποιούν οι beauty bloggers για να βγάλουν λαμπερές selfies και μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα από αυτά και να βγάλεις τη δική σου φωτογραφία.

Φλοίσβος

Το Πάρκο Φλοίσβου έχει μεταμορφωθεί στον ιδανικό χριστουγεννιάτικο προορισμό, όπου ο Άγιος Βασίλης περιμένει μικρούς και μεγάλους στο ζεστό ξύλινο σπιτάκι του, με το μαγικό ταχυδρομείο, παρέα με τους φίλους του τα ξωτικά, να παίξουν και να φωτογραφηθούν μαζί του! Αυτό και πολλά ακόμη παιχνίδια και εκπλήξεις, όπως καρουζέλ αλλά και το μοναδικό «Πολικό Εξπρές» περιμένουν όποιον αποφασίσει να το επισκεφθεί. Το Πάρκο θα φοράει τα γιορτινά του μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2020, καθημερινά, 10:00 – 21:00 με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Περιστέρι

Δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα μας η πόλη που ζούμε και αγαπάμε. Το Περιστέρι αποτελεί τα τελευταία χρόνια έναν από τους βασικούς προορισμούς για να περάσεις καλά τις γιορτινές αυτές μέρες. Συνδυάστε ψώνια και διασκέδαση στην πλατεία Δημαρχείου και τον εμπορικό πεζόδρομο της Εθνικής Αντιστάεως και ενημερωθείτε για τα εκατοντάδες event που θα λάβουν μέρος στην πόλη. Με σύνθημα «Περιστέρι πολλών Αστέρων», η πόλη μας θα είναι και φέτος τόπος προορισμού με τα εξαιρετικά δρώμενα και τον πλούσιο γιορτινό στολισμό.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τρεις τρόποι για να ενισχύσω την αυτοεκτίμηση του παιδιού μου

Peristeri News

Περιστέρι: Διαδικτυακή διημερίδα για τη χρήση της τεχνολογίας στην εκπαίδευση

Peristeri News

Αντικείμενα που υπάρχουν τουλάχιστον μία φορά σε κάθε σπίτι

Peristeri News

Leave a Comment