PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Χρήστος Γλωσσίδης: Ένας Master-chef από το Περιστέρι


Στο Mr.Pug Athens τα είπαμε με τον Περιστεριώτη σεφ και φιναλίστ του Masterchef, Χρήστο Γλωσσίδη.

Ο Χρήστος αφού πέρασε μια εξαιρετική σεζόν στο ομώνυμο μαγαζί της Μυκόνου επέστρεψε για χειμώνα στην Αθήνα και ξεκλέψαμε λίγο από τον πολύτιμο χρόνο του για να μιλήσουμε μαζί του και να μας κάνει γνωστές τις εντυπώσεις του από τη μέχρι τώρα πορεία του στο χώρο της μαγειρικής.

Μιλώντας στον Χρήστο Γαλαριώτη, ο Περιστεριώτης σεφ αποκάλυψε ότι στα άμεσα πλάνα του είναι να δημιουργήσει μαγαζί στην πόλη των Δυτικών και τόνισε ότι δεν την ψώνισε από την τηλεοπτική του παρουσία αλλά έμεινε προσγειωμένος.

Καταρχάς πως αποφάσισες να ασχοληθείς με την μαγειρική;

Η άποψη μου είναι ότι η μαγειρική είναι προσφορά. Όταν μαγειρεύεις προσφέρεις σε έναν άνθρωπο. Μεγαλώνοντας σε ένα πιο βίαιο περιβάλλον που άνηκε και η γειτονιά μου στο Περιστέρι, ήθελα από μικρός να κάνω ένα επάγγελμα που θα προσφέρω κάτι καλό στον κόσμο και θεωρώ ότι αυτό έχω καταφέρει. Ξεκίνησα από τα 16 μου να μαγειρεύω και είδα ότι μου άρεσε και μπορώ να καταφέρω κάποια σημαντικά πράγματα οπότε αυτό μου έδωσε την ώθηση να το συνεχίσω και επαγγελματικά μέχρι σήμερα.

Η αλήθεια είναι ότι μπήκες στις ζωές των ανθρώπων μέσα από το Matserchef. Είχες κάνει εσύ την αίτηση για να συμμετάσχεις και πως σου φάνηκε αυτή η εμπειρία;

Γενικά μπορώ να παραδεχτώ ότι δεν είμαι και μεγάλος υποστηρικτής της τηλεόρασης. Μου έναναν μια αίτηση, πήγα για πλάκα και στη συνέχεια ξεκίνησε το κομμάτι του διαγωνισμού. Πέρα από την τηλεόραση όταν συμμετέχεις σε ένα διαγωνισμό θέλεις να κερδίσεις. Δεν ήξερα τι θα πει τηλεόραση και δεν μπήκα προετοιμασμένος από πριν. Αυτό που μου κέντρισε το ενδιαφέρον ήταν καθαρά το διαγωνιστικό κομμάτι μεταξύ των υπόλοιπων ανθρώπων που επιλέχθηκαν. Υπήρχε μια υγιής κόντρα μεταξύ όλων των ανθρώπων που διαγωνίστηκαν και θέλαμε όλοι να κερδίσουμε.

Βλέποντας και γνωρίζοντας και τους άλλους σεφ που διαγωνίστηκαν πίστευες ότι θα καταφέρεις να φτάσεις μέχρι τον τελικό;

Από την αρχή είχα ξεχωρίσει κάποια άτομα τους οποίους θεωρούσα καλούς μάγειρες και πίστεψα από την αρχή ότι θα βρίσκομαι μέσα στην πεντάδα. Θεωρούσα τον εαυτό μου καλό μάγειρα αλλά δεν πίστευα ότι θα κερδίσω ή θα φτάσω στον τελικό. Σε αυτά τα παιχνίδια παίζει μεγάλο ρόλο και ο παράγοντας της τύχης οπότε μπορεί να είχα κάνει κάποιο λάθος που θα με έθετε εκτός παιχνιδιού.

Ποια κουζίνα είναι αυτή που θεωρείς ότι σου ταιριάζει περισσότερο;

Άποψη μου είναι ότι ένας μάγειρας δεν κάνει μόνο μια κουζίνα. Μόνο ιταλικό ή ελληνικό ή ασιατικό. Ένας μάγειρας μπορεί να κάνει τα πάντα γιατί αυτή είναι η δουλειά του. Αυτό που αλλάζει είναι η ενασχόληση της κάθε περιόδου. Για παράδειγμα πριν κάποιο διάστημα ασχολήθηκα με τη γαλλική και την ελληνική κουζίνα. Τώρα ασχολούμαι με την ασιατική κουζίνα. Κάθε κουζίνα είναι καλή αρκεί να μπορείς να βρεις τα κατάλληλα στοιχεία που θα σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις την επιλεγμένη κουζίνα όπως πρέπει.

Η σεζόν του καλοκαιριού σας βρήκε στο Mr.Pug στη Μύκονο, με το μαγαζί να ανοίγει και στο κέντρο της Αθήνας. Μια ομολογουμένως εξαιρετική χρονιά. Θα ήθελες να μας πεις γι’ αυτή τη συνεργασία σου.

Ξεκινήσαμε στη Μύκονο πριν από 4 χρόνια το Mr.Pug μαζί με τον Γιώργο Βενιέρη και άλλους μάγειρες και μαζί με την καντίνα και το μαγαζί πλέον της Αθήνας θεωρώ ότι πλέον έχουμε φτιάξει μια οικογένεια. Πήγαμε πολύ καλά στη Μύκονο και το ίδιο προσπαθούμε να κάνουμε και στην Αθήνα.

Τι είναι αυτό που έχετε κάνει στο μαγαζί της Αθήνας προκειμένου να ξεχωρίσετε από τα υπόλοιπα μαγαζιά φαγητού της περιοχής, σε ένα σημείο μάλιστα που έχει αρκετές ποιοτικές επιλογές;

Το μεγάλο μας ατού ώστε να τραβήξουμε τον κόσμο είναι η φιλοσοφική αναζήτηση που κάναμε μέσα μας στο τι πραγματικά είναι γκουρμέ και τι πρέπει να είναι γκουρμέ και πόσο ακριβό. Δεν μπορείς να πηγαίνεις σε ένα μαγαζί στις μέρες μας και να πληρώνεις πολύ ακριβά για ένα γκουρμέ πιάτο. Πρέπει να φτιάξουμε ένα γκουρμέ πιάτο εφικτό για όλο τον κόσμο και αυτό έχουμε προσπαθήσει να φτιάξουμε. Ακόμα θέλουμε να δείξουμε στον κόσμο ότι οι κουλτούρες ανθρώπων θα έπρεπε να μας ενώνουν και γι’ αυτό το λόγο έχουμε κάνει μια μίξη πιάτων από την ασιατική κουζίνα ώστε να γνωρίσουμε καλύτερα άγνωστες γεύσεις.

Επιστρέφοντας λίγο στον Χρήστο Γλωσσίδη τι σημεία της ζωής σου πιστεύεις ότι έχουν αλλάξει μετά τη συμμετοχή σου στο Masterchef;

Νομίζω ότι εκτός από τη δημοσιότητα δεν έχει αλλάξει κάτι για μένα στην καθημερινή μου ζωή. Μένω ακόμα στο Περιστέρι και θα βγω στην πόλη μου, όσοι με αγαπούσαν συνεχίζουν να με αγαπάνε και παραμένουν φίλοι μου πέρα από τη δημοσιότητα. Δεν άλλαξε η τηλεόραση εμένα και γι’ αυτό το λόγο δεν έχει αλλάξει και κάτι στη ζωή μου. Δεν την ψώνισα από τη συμμετοχή μου στο Masterchef.

Η κουβέντα μας πήγε στο Περιστέρι οπότε θα θέλαμε να μας πεις την άποψή σου για τα μαγαζιά που υπάρχουν στην πόλη.

Χρειάζεται ακόμα δουλειά για να αποκτήσει το Περιστέρι ακόμα περισσότερα μαγαζιά με καλό φαγητό. Γίνονται κάποιες προσπάθειες αλλά πιστεύω ότι υπάρχει ανάγκη να δημιουργηθούν πιο ψαγμένα σημεία για φαγητό. Σε αντίθεση με καφετέριες και bar που υπάρχουν εξαιρετικές επιλογές. Θεωρώ ότι υπάρχει χώρος για ανάπτυξη μαγαζιών γαστρονομικού χαρακτήρα.

Θα έβλεπες στα σχέδια σου να φτιάξεις μαγαζί στο Περιστέρι;

Θέλω πάρα πολύ να δημιουργήσω ένα δικό μου μαγαζί στο Περιστέρι όπου θα δώσω τη δική μου νοοτροπία με ένα γαστρονομικό τρόπο που θα μπορεί να τραβήξει το ενδιαφέρον του καθένα. Είναι στα κοντινά μου σχέδια και ευελπιστώ να λάβει σάρκα και οστά άμεσα.

Κλείνοντας ποια είναι τα σχέδια σου για το μέλλον;

Στα άμεσα πλάνα μου είναι να διδάξω στη σχολή που ήμουν αλλά αυτό που κυρίως θέλω να κάνω είναι να ασχοληθώ με ένα μαγαζί τη φορά ώστε να πάει καλά και να ταξιδέψω περισσότερο γιατί θέλω να δω καινούργια πράγματα. Αυτό που πιστεύω είναι ότι η μαγειρική σαν πρωταθλητισμός σταματάει μόνο όταν δεν μπορείς να πάρεις τα πόδια σου όπως συμβαίνει και στους ποδοσφαιριστές. Πρέπει λοιπόν για όσο έχω τη δύναμη να κυνηγάω την κάθε ευκαιρία και αυτό σκοπεύω να κάνω.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Leave a Comment