PeristeriNews.gr
Περιβάλλον

Χρήση εναλλακτικών μορφών ενέργειας στη Καρδίτσα


Καινοτόμο σχέδιο για την σταδιακή αντικατάσταση της χρήσης του πετρελαίου με αποδεδειγμένα φθηνότερες εναλλακτικές μορφές ενέργειας.

Καινοτόμο σχέδιο για την σταδιακή αντικατάσταση της χρήσης του πετρελαίου με αποδεδειγμένα φθηνότερες εναλλακτικές μορφές ενέργειας, έδωσε στη δημοσιότητα ο Δήμαρχος Καρδίτσας, Κώστας Παπαλός.

Πρόκειται για ένα ευρύ επιχειρησιακό πλάνο αξιοποίησης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, το οποίο σε πρώτη φάση θα εφαρμοστεί σε δυο προσεκτικά επιλεγμένους πυρήνες σημαντικής ενεργειακής κατανάλωσης από το σύνολο των δημοτικών κτηριακών εγκαταστάσεων.

Ο πρώτος είναι το Κολυμβητήριο και ο δεύτερος το Κλειστό Γυμναστήριο Καρδίτσας τα οποία όπως τόνισε ο Δήμαρχος σύντομα θα θερμαίνονται με καύση βιομάζας (pellets).

Η δράση αυτή, τονίστηκε, θα επιφέρει στο Δήμο Καρδίτσας σταθερό ετήσιο οικονομικό όφελος της τάξης τουλάχιστον του 30%, λόγω δραστικής μείωσης του λειτουργικού κόστους των δυο κτηρίων σε σύγκριση με την αντίστοιχη δαπάνη που προέκυπτε μέχρι πρότινος από την χρήση του ακριβότερου πετρελαίου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η ατμοσφαιρική ρύπανση σκοτώνει 1 εκατ. ανθρώπους παγκοσμίως κάθε χρόνο

Peristeri News

Οι εταιρείες πλαστικών εξαπάτησαν το κοινό σχετικά με την ανακύκλωση

Peristeri News

Οι πολικές αρκούδες σε κίνδυνο λιμοκτονίας

Peristeri News

Leave a Comment