PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Χιονίζει σε Πάρνηθα και Βίλια


Προετοιμαστείτε για τις πιο κρύες ημέρες του χειμώνα… σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Προετοιμαστείτε για τις πιο κρύες ημέρες του χειμώνα… σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Έντονο κύμα ψύχους θα επικρατήσει στην χώρα μας ενώ μέχρι την Πέμπτη τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν, οι θυελλώδεις άνεμοι που θα φτάσουν στα πελάγη έως τα 9 μποφόρ και οι χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές.

Ήδη άρχισε να χιονίζει σε Πάρνηθα και Βίλια…

Απαγορευτικό απόπλου

Λόγω των θυελλωδών ανέμων δεν εκτελούνται τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Πρίνου – Καβάλα.

Επίσης ακυρώθηκε το δρομολόγιο των 08.30 το πρωί από Ραφήνα προς Μαρμάρι, ενώ «δεμένο» θα παραμείνει στον Πειραιά το «δελφίνι» που ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει στις 09.00 για τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Ο καιρός την Δευτέρα

Νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι θα έχουμε στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και τοπικές βροχές στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -7 έως 2 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από -1 έως 9 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 2 έως 4 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 6 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 2 έως 12 βαθμούς Κελσίου αλλά στο Βόρειο Αιγαίο η μέγιστη δε θα ξεπεράσει τους 5 βαθμούς.

Σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις και τοπικά πολύ θυελλώδεις βορείων διευθύνσεων άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά θυελλώδεις.

Νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι στο κέντρο της πόλης και χιονοπτώσεις στα βόρεια προάστια και τα ορεινά, περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Τα φαινόμενα κατά κανόνα θα είναι ασθενή. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 4 βαθμούς αλλά στα βόρεια θα είναι 2-4 βαθμούς χαμηλότερη. Σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις βόρειοι – βορειοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό περισσότερο ενισχυμένοι σε πολύ θυελλώδεις στο Νότιο Ευβοϊκό.

Αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων, περιμένουμε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 0 βαθμούς. Ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι ανατολικών διευθύνσεων άνεμοι θα πνέουν στο Θερμαϊκό.

Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες στις 14:00 το μεσημέρι

Σουφλί: -6°C

Νευροκόπι: -6°C

Ορεστιάδα: -6°C

Ορεινή Φωκίδα: -6°C

Μεταξάδες: -6°C

O καιρός την Tρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη

Την Τρίτη και την Τετάρτη αναμένεται σχετική επιδείνωση, στην ανατολική, ηπειρωτική χώρα, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη, καθώς οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν.

Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν ενισχυμένοι και θα φτάνουν τα 8 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση την Τετάρτη.

Η θερμοκρασία όμως θα κυμανθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα, ενώ ισχυρός παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά.

Και την Πέμπτη το κρύο θα είναι έντονο, ενώ θα υπάρχουν νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι κατά τόπους. Στα δυτικά υπάρχει πιθανότητα καταιγίδας, ενώ στα πελάγη οι άνεμοι θα φτάσουν τα 7 με 8 μποφόρ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Μάρτιος μας «υποδέχεται» με δύο τριήμερα

Peristeri News

Τέμπη: Φοιτητές ξανάγραψαν τα ονόματα των 57 θυμάτων μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη

Peristeri News

Έγιναν δύο συλλήψεις μετά τον εμπρησμό στα Εξάρχεια

Peristeri News

Leave a Comment