PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Χειροτονήθηκε ο νέος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου Γεράσιμος


Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου Γεράσιμου.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Αρχιεπίσκοπου Κρήτης Ειρηναίου, ενώ πλήθος ιερέων, μοναχών και λαϊκών κατέκλυσαν από νωρίς τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό και αναφώνησαν «’Αξιος» κατά την τελετή της χειροτονίας.

Παρόντες στη χειροτονία ήταν μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Κρήτης, οι βουλευτές της Ανατολικής Κρήτης, ευρωβουλευτές, αντιπεριφερειάρχες, οι δήμαρχοι και δημοτικά συμβούλια από το Λασίθι και το Ηράκλειο και πλήθος κόσμου.

Η διαδικασία της χειροτονίας του νέου Μητροπολίτη ξεκίνησε την Παρασκευή το απόγευμα με το προσκύνημά του στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Τίτου και την τελετή του Μεγάλου Μηνύματος στον Ιερό μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά ενώ οι εκκλησιαστικές εκδηλώσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν αύριο το πρωί της Κυριακής οπου θα πραγματοποιηθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Αγκαράθου, ιερουργούντος του νέου Μητροπολίτου Γεράσιμου.

Ο κ. Γεράσιμος εξελέγη νέος Μητροπολίτης από την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας της Κρήτης, στη θέση του αείδημου Νεκταρίου στις 8 Δεκεμβρίου 2015

Ο νέος μητροπολίτης, κατά κόσμο Γεώργιος Μαρματάκης, γεννήθηκε το 1969. Τις εγκύκλιες σπουδές του περάτωσε στο Ηράκλειο. Φοίτησε στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών και στο Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Παρακολούθησε μαθήματα στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής Αθηνών στον τομέα Ιστορίας – Λατρείας.

Το 1994 εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή Αγκαράθου. Το 1995 χειροτονήθηκε Διάκονος. Το 1998 διορίσθηκε οικονόμος του ερειπωμένου Μετοχίου της Ιεράς Μονής Αγκαράθου «Κυρία Ελεούσα», το οποίο ανακαίνισε εκ βάθρων.

Πρεσβύτερος χειροτονήθηκε το έτος 2001. Εκπροσώπησε την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης σε διάφορες αποστολές και εκδηλώσεις.

Το 2004, εξελέγη από την Αδελφότητα της Ιεράς Μονής Αγκαράθου Ηγούμενος και από τη θέση αυτή διακόνησε την Εκκλησία μέχρι και την εκλογή του ενώ επί Ηγουμενίας του ανακαινίσθηκε το Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγκαράθου, το Ηγουμενείο και άλλα τμήματα της.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έγιναν δύο συλλήψεις μετά τον εμπρησμό στα Εξάρχεια

Peristeri News

Κακοκαιρία: Οι περιοχές που κινδυνεύουν με πλημμύρες σήμερα κι αύριο

Peristeri News

Μπαράζ εμπρησμών σε αυτοκίνητα στα Εξάρχεια (vid)

Peristeri News

Leave a Comment