PeristeriNews.gr
Ενδιαφέροντα

Χειροποίητα στολίδια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο από διαφορετικά υλικά


Όλοι οι γονείς χαιρόμαστε πολύ να στολίζουμε τα Χριστούγεννα το δέντρο με στολίδια χειροποίητα από τα μικρά και θαυματουργά χεράκια των παιδιών μας.

Πρόκειται μάλιστα για μια αγαπημένη χριστουγεννιάτικη δραστηριότητα όλων των παιδιών (zürich kinder).

Εδώ έχουμε συγκεντρώσει για εσάς ιδέες για όλα τα διαφορετικά υλικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κατασκευάσετε τα δικά σας μοναδικά στολίδια εύκολα και φυσικά πολύ οικονομικά, αφού είναι όλα διαθέσιμα στην κουζίνα μας ή στη φύση.

Αυτά είναι τα υλικά με τα οποία μπορείτε να φτιάξετε χριστουγεννιάτικα στολίδια:

  • Ζύμη

Η ζύμη με την οποία φτιάχνουμε στολίδια για το δέντρο αλλά και πολλές ακόμα κατασκευές είναι η γνωστή ζύμη αλατιού. Φτιάχνεται με 2 μέρη αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1 μέρος αλάτι και 1 μέρος νερό και δε χρειάζεται ψήσιμο αφού στεγνώνει μετά από περίπου 2 μέρες.

Το μυστικό είναι να τη ζυμώστε για περίπου 10 λεπτά και να την αφήσετε να ξεκουραστεί για άλλα 20 λεπτά πριν την χρησιμοποιήσετε.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κουπ πατ με χριστουγεννιάτικα σχέδια και χρώματα χειροτεχνίας ή γκλίτερ για να τα διακοσμήσετε. Μην ξεχάσετε φυσικά να κάνετε μια τρύπα στο πάνω μέρος για την κορδέλα!

  • Πηλός

Όπως και η αλμυρή ζύμη, ο πηλός είναι ένα πολύ εύκολο υλικό για κατασκευές και είναι ιδανικός για χριστουγεννιάτικα στολίδια.

Προτιμήστε τον λευκό που κυκλοφορεί στο εμπόριο και είναι πιο εύκολος στο βάψιμο και τη διακόσμηση.

  • Χαρτόνι

Το χαρτόνι είναι ένα κλασικό και αγαπημένο υλικό για κατασκευές παντός τύπου κυρίως λόγω της μεγάλης ποικιλίας σε χρώματα και υφές που διαθέτει.

Τώρα τα Χριστούγεννα  υπάρχουν χαρτόνια γυαλιστερά και με σχέδια όπως αστεράκια, δεντράκια κ.α. με τα οποία μπορείτε να δημιουργήσετε πολύ ωραία στολίδια.

Εκτός όμως από τα χαρτόνια κατασκευών μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χαρτόνια από συσκευασίες, να τα στολίσετε και να τα μεταμορφώσετε σε όμορφα στολίδια κάνοντας με τον τρόπο αυτό και ανακύκλωση.

Δοκιμάστε να φτιάξετε μια κορνίζα όπως αυτή της εικόνας και βάλτε μέσα τη φωτογραφία κάθε παιδιού σας.

  • Γλωσσοπίεστρα, ξυλάκια κανέλας ή κλαδάκια

Τα γλωσσοπίεστρα είναι κι αυτά πολύ χρήσιμα στις κατασκευές. Μπορείτε να φτιάξετε σπιτάκια, δεντράκια και αστεράκια, τάρανδους, έλκηθρα, χιονονιφάδες, Αγ.Βασίλη, χιονάνθρωπο και ό,τι άλλο βάλουν στο μυαλό τους οι μικροί μας φίλοι.

Κάποια μάλιστα είναι ήδη χρωματισμένα οπότε δε χρειάζονται παρά μόνο να τα κολλήσετε. Αν πάλι χρησιμοποιήσετε κανέλα τότε το σπίτι θα μυρίζει όμορφα όλες τις γιορτές!

  • Κουκουνάρια και βελανίδια

Μια βόλτα στο πάρκο ή την εξοχή αρκεί για να μαζέψετε μια μικρή τσάντα με κουκουνάρια ή βελανίδια.

Κρεμάστε τους μια κορδελίτσα και στολίστε τα όπως είναι ή βάψτε τα μαζί με τα παιδιά σας με χρώματα στρας και γκλίτερ!

  • Κάστανα, καρύδια, φιστίκια

Καρποί του χειμώνα όπως τα κάστανα, τα καρύδια και τα φυστίκια μπορούν να αποτελέσουν πολύ ωραία στολίδια για το δέντρο σας.

Όπως και τα κουκουνάρια, δείχνουν πολλοί όμορφοι ακόμα και σκέτοι πάνω στο δέντρο, αν όμως θέλετε μπορείτε να τους ψεκάσετε με χρυσό ή ασημένιο σπρέι δίνοντάς τους μια γιορτινή λάμψη.

  • Ζυμαρικά & όσπρια

Αγαπημένα υλικά των παιδιών για κατασκευές αποτελούν φυσικά τα ζυμαρικά και τα όσπρια.

Διαλέξτε χρωματιστά που κυκλοφορούν σε συσκευασίες ή βάψτε τα μόνοι σας για να δημιουργήσετε μοναδικά στολίδια όπως το χριστουγεννιάτικο στεφανάκι της εικόνας.

  • Φύλλα

Μαζέψτε φύλλα που έχουν πέσει από τα δέντρα, περάστε τα με λευκή κόλλα για κατασκευές και πασπαλίστε τα με χρυσόσκονη.

Κρεμάστε τα με κορδελίτσες από το δέντρο σας και το αποτέλεσμα θα είναι μοναδικό!

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τρεις τρόποι για να ενισχύσω την αυτοεκτίμηση του παιδιού μου

Peristeri News

Περιστέρι: Διαδικτυακή διημερίδα για τη χρήση της τεχνολογίας στην εκπαίδευση

Peristeri News

Αντικείμενα που υπάρχουν τουλάχιστον μία φορά σε κάθε σπίτι

Peristeri News

Leave a Comment