PeristeriNews.gr
Διεθνή

Χαώδης η κατάσταση στη Λιβύη


Τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 100 τραυματίστηκαν σοβαρά χθες στη Βεγγάζη.

Τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 100 τραυματίστηκαν σοβαρά χθες στη Βεγγάζη, είπε στο Reuters ο επικεφαλής της μονάδας εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο Al-Jalae αλ-Ομπέιντι.

Ήταν μία αληθινή τραγωδία…από τις 3 μμ (1300 GMT) και μέχρι τις 9.15 μμ, δεχτήκαμε 50 νεκρούς, οι περισσότεροι από τραύματα σφαίρας”, είπε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι “υπάρχουν 200 τραυματίες, 100 από αυτούς σοβαρά”.

Μαρτυρίες αργά το βράδυ της Κυριακής από την πρωτεύουσα της Λιβύης Τρίπολη, κάνουν λόγο για πυροβολισμούς μέσα στους δρόμους της πόλης, για συγκρούσεις της αστυνομίας με διαδηλωτές και για αυτοκίνητα και οχήματα που καίγονται. Σύμφωνα με τις ίδιες αναφορές που έγιναν μέσω κινητών τηλεφώνων σε διεθνή πρακτορεία, ακούγονται φωνές ανθρώπων στους δρόμους της πρωτεύουσας, που πολλά τμήματά της έχουν βυθιστεί στο σκοτάδι καθώς έχει διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Μέλη του στρατού της Λιβύης είπαν σήμερα σε κατοίκους της Βεγγάζης ότι αυτομόλησαν και “απελευθέρωσαν” την πόλη από τις δυνάμεις που υποστηρίζουν τον ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, σύμφωνα με δύο κατοίκους.

Ο γιος του ηγέτη της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι, Σαίφ αλ-Ισλάμ Καντάφι, με δηλώσεις του στο κρατικό κανάλι της χώρας LIBYAN TV, προειδοποίησε ότι ” η Λιβύη βυθίζεται στο χάος, καθώς διασπαστικές κινήσεις απειλούν την ενότητα της χώρας”, και υποσχέθηκε ότι το καθεστώς του πατέρα του θα προχωρήσει άμεσα σε ένα πρόγραμμα αλλαγών.

Ο Σαίφ, που προσπάθησε και στο παρελθόν, αλλά ανεπιτυχώς να εφαρμόσει ένα σχέδιο μεταρρυθμίσεων, στις δηλώσεις του κυρίως κατήγγειλε εκείνους που κατά τη γνώμη του βρίσκονται πίσω από όλη αυτή τη βία που έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερα από 200 άτομα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ένοχη για ανθρωποκτονία από αμέλεια η οπλουργός της ταινίας «Rust»

Peristeri News

Έκρηξη κοντά στην αυτοκινητοπομπή Ζελένσκι στην Οδησσό

Peristeri News

Αλβανία: Ένοχος κρίθηκε ο Φρέντι Μπελέρης

Peristeri News

Leave a Comment