PeristeriNews.gr
Ενδιαφέροντα

Χαρισματικά Παιδιά στο Περιστέρι: Πως τα παιδιά αποκτούν σχολικές γνώσεις παίζοντας


Τις πύλες τους άνοιξαν σήμερα, 1η Ιουνίου τα δημοτικά σχολεία για να υποδεχθούν τους λιλιπούτιους μαθητές τους.

Τα παιδιά μας. Οι συνθήκες θα είναι πολύ διαφορετικές και τόσο τα παιδιά όσο και οι εκπαιδευτικοί έχουν να αντιμετωπίσουν πολλές πρακτικές δυσκολίες.

Αρχικά να μπουν τα παιδιά σε μια διαδικασία αφομοίωσης γνώσεων μετά από δύο μήνες σχολικής απραξίας.  Το γεγονός δεν φαντάζει και ούτε είναι εύκολο. Οι τάξεις θα έχουν λίγους μαθητές και η νέα πραγματικότητα θα αιφνιδιάσει τους μαθητές ειδικά τις πρώτες ημέρες.

Στο Περιστέρι το ειδικό διεπιστημονικό κέντρο «Χαρισματικά Παιδιά» λαμβάνοντας υπόψη του όλες τις παραπάνω παραμέτρους διαμόρφωσε ειδικό πρόγραμμα για την εκπαίδευση των παιδιών ώστε αυτή να γίνει με διαδραστικό τρόπο.

Πιο συγκεκριμένα με ειδικά εκπαιδευτικά παιχνίδια που διαθέτουν τα «Χαρισματικά Παιδιά» η γνώση μετατρέπεται σε ένα παιχνίδι και τα παιδιά μπορούν να ανακτήσουν πληροφορίες και γνώσεις που χωρίς επανάληψη θα «έσβηναν» και θα είχαν κενά να καλύψουν την επόμενη σχολική χρονιά.

Προσαρμογή

Κάθε παιδί είναι διαφορετικό, είναι χαρισματικό. Έτσι αναλύουμε όχι μόνο τις γνώσεις του αλλά και τις δεξιότητες του και προσαρμόζουμε το κατάλληλο πρόγραμμα εκπαίδευσης για να είναι υποσυνείδητα πιο οικείο για το μαθητή.

Φυσικά δεν μένουμε μόνο σε αυτό αφού τίθεται και στοχοθεσία που δεν αφορά μόνο το γνωσιακό κομμάτι αλλά και το συμπεριφοριστικό.

Με τις γνώσεις μας, τη διάθεση μας αλλά και το κατάλληλο εκπαιδευτικό υλικό «καλλιεργούμε» τον τρόπο σκέψεις των παιδιών έτσι ώστε να απορροφούν τις γνώσεις με πιο εύκολο για αυτά τρόπο και να τις αποδίδουν εξίσου χωρίς δυσκολίες.

Στο Περιστέρι

Μεγαλώσαμε στο Περιστέρι, αγαπάμε την πόλη μας, τη γειτονιά μας και τα παιδιά μας. Έχουμε ηθικό χρέος να δώσουμε τα κατάλληλα εφόδια στις επόμενες γενιές να εξελιχθούν και να μας προσπεράσουν.

Θεωρούμε πως έχουμε να δώσουμε λύσεις και για τους γονείς που προβληματίζονται με το άνοιγμα των σχολείων αφού μπορούμε να ομαλοποιήσουμε την καθημερινότητα τους καθώς το κομμάτι της εκπαίδευσης των παιδιών τους θα είναι το προσωπικό μας στοίχημα.

Θέλουμε Χαρισματικά παιδιά που είναι ευτυχισμένα! Αυτό είναι το δόγμα μας και το καθήκον μας.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις

Καλέστε μας στο 210 577 2757 – 6980191372

ή στείλτε τις απορίες σας στη σελίδα μας στο facebook

https://www.facebook.com/pg/xarismatikapaidia

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τρεις τρόποι για να ενισχύσω την αυτοεκτίμηση του παιδιού μου

Peristeri News

Περιστέρι: Διαδικτυακή διημερίδα για τη χρήση της τεχνολογίας στην εκπαίδευση

Peristeri News

Αντικείμενα που υπάρχουν τουλάχιστον μία φορά σε κάθε σπίτι

Peristeri News

Leave a Comment