PeristeriNews.gr
Κοινωνία

«Χαμόγελο του Παιδιού»: Δεχθήκαμε αναφορά για σεξουαλική κακοποίηση της 14χρονης


Στην αποκάλυψη πως είχε δεχτεί αναφορά από πολίτη για σεξουαλική κακοποίηση της 14χρονης που έβαλε τέλος χθες στη ζωή της στον ΗΣΑΠ στο Μοσχάτο προχώρησε το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Όπως έκανε γνωστό, στις 9 Μαΐου δέχτηκε αναφορά στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 «από ευαισθητοποιημένο πολίτη, ο οποίος είχε υποψιαστεί τη σεξουαλική κακοποίηση της ανήλικης από ενήλικο άτομο, περίπου 40 ετών.

Σύμφωνα με την αναφορά, η 14χρονη είχε ειδωθεί επανειλημμένα να βρίσκεται μαζί με το συγκεκριμένο ενήλικο άτομο και να συχνάζει στο κατάστημα ψιλικών που διατηρούσε ο ίδιος στην περιοχή. Επίσης, σύμφωνα με την αναφορά η ανήλικη κοπέλα είχε ειδωθεί να επιβιβάζεται στο αυτοκίνητο του συγκεκριμένου ατόμου από πλατεία της περιοχής, ενώ ο πολίτης μάς ενημέρωσε για δημόσια ανταλλαγή μηνυμάτων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μεταξύ του 14χρονου κοριτσιού και του ενήλικα που παρέπεμπαν στην ύπαρξη σχέσης εξάρτησης της ανήλικης και κακοποίησής της από τον συγκεκριμένο ενήλικο άντρα».

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» επισημαίνει ότι, «άμεσα, όπως γίνεται σε ανάλογες περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης ή παρενόχλησης ανηλίκων», ενημέρωσε για την αναφορά αυτή τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ελληνικής Αστυνομίας, και έφερε σε επικοινωνία τον πολίτη που έκανε την αναφορά με τους αρμόδιους αξιωματικούς για την περαιτέρω διερεύνηση του περιεχομένου της.

Παράλληλα, τονίζει ότι αρμόδιοι για κάθε περιστατικό κακοποίησης παιδιού είναι οι εισαγγελικές κι αστυνομικές Αρχές, που οφείλουν να διερευνήσουν την εγκυρότητα των αναφερομένων και να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για τη σωματική και ψυχολογική προστασία του ανήλικου παιδιού.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» έχει ήδη θέσει το σύνολο των δομών και των υποστηρικτών υπηρεσιών του στη διάθεση της οικογένειας της 14χρονης. Επίσης, οι ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί του Οργανισμού βρίσκονται ήδη δίπλα στους μαθητές, γονείς και στους εκπαιδευτικούς  του σχολείου όπου φοιτούσε η ανήλικη, καθώς και της ευρύτερης περιοχής ώστε να παρασχεθεί ψυχοσυναισθηματική υποστήριξη και ο,τιδήποτε άλλο χρειαστούν.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Leave a Comment