PeristeriNews.gr
Διεθνή

«Χαίρομαι με την επιλογή Παπαδήμου»


Την ικανοποίησή της από τις πολιτικές εξελίξεις σε Ελλάδα και Ιταλία εξέφρασε από το Τόκιο όπου βρίσκεται η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, τονίζοντας ότι σημασία για τις δύο χώρες έχει η πολιτική σταθερότητα.

Την ικανοποίησή της από τις πολιτικές εξελίξεις σε Ελλάδα και Ιταλία εξέφρασε από το Τόκιο όπου βρίσκεται η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, τονίζοντας ότι σημασία για τις δύο χώρες έχει η πολιτική σταθερότητα.

«Αυτό που επιθυμούμε στο ΔΝΤ είναι μια πολιτική σταθερότητα και μια πολιτική σαφήνεια στις δύο αυτές χώρες» είπε η Λαγκάρντ, μιλώντας για την Ελλάδα και την Ιταλία από το Τόκιο. «Πιστεύω ότι σημαντική πρόοδος επιτεύχθηκε»

«Χαίρομαι για το διορισμό του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, τον οποίο γνωρίζω καλά και με τον οποίο μπορούμε να αρχίσουμε τις εργασίες αμέσως για την εξέταση της καταβολής της έκτης δόσης και μετά για τις σχέσεις του Ταμείου με την Ελλάδα».

«Όσον αφορά την Ιταλία, χαίρομαι επίσης που η Γερουσία ενέκρινε το πρόγραμμα μεταρρύθμισης που είχε υποβληθεί στο Κοινοβούλιο. Η ψήφισή του στην κάτω βουλή αναμένεται σήμερα» πρόσθεσε η Λαγκάρντ.

«Ο πρωθυπουργός (Μπερλουσκόνι) ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αποχωρήσει και υποθέτω ότι ένας διορισμός θα γίνει μέσα σε πολύ λίγες ημέρες. Αυτό θα συνιστά ταυτόχρονα ένδειξη σαφήνειας και αξιοπιστίας των πολιτικών οργάνων, που είναι ένα από τα βασικά στοιχεία για τη σταθερότητα της κατάστασης γενικά» τόνισε η επικεφαλής του ΔΝΤ.

«Γνωρίζω καλά τον Μάριο Μόντι. Τον εκτιμώ και τον σέβομαι ιδιαίτερα. Πιστεύω ότι είναι ένας εξαίρετος άνθρωπος, με τον οποίο είχα πάντα ένα διάλογο εποικοδομητικό και ιδιαίτερα θερμό» υπογράμμισε η Λαγκάρντ.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ ολοκληρώνει την διήμερη επίσκεψή της στο Τόκιο, όπου συναντήθηκε κυρίως με τον υπουργό Οικονομικών Τζουν Αζούμι και τον διοικητή της Τράπεζας της Ιαπωνίας Μασαάκι Σιρακάουα.

Κατά τις επαφές της η Λαγκάρντ κάλεσε την τρίτη οικονομική δύναμη παγκοσμίως, η συνεισφορά της οποίας είναι δεύτερη σε μέγεθος στο ΔΝΤ μετά των ΗΠΑ, να υιοθετήσει ένα «ισχυρό μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα για τη μείωση του δημοσίου χρέους της» το οποίο φθάνει το 200% του ΑΕΠ της. Πρόκειται για την μοναδική από τις ανεπτυγμένες οικονομίες που εμφανίζει τόσο υψηλό χρέος.

«Καμιά χώρα δεν είναι στο απυρόβλητο, είτε είναι ανεπτυγμένη είτε έχει αναδυόμενη οικονομία, οποιαδήποτε απόσταση κι αν έχει από την Ευρώπη», ενώ «ούτε η Ιαπωνία ούτε άλλες χώρες είναι στο απυρόβλητο» προειδοποίησε.

Η Λαγκάρντ αναμένεται να αναχωρήσει για τη Χαβάη, όπου θα συμμετάσχει στη σύνοδο του Οικονομικού Φόρουμ Ασίας-Ειρηνικού (APEC).

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment