PeristeriNews.gr
Lifestyle

Χάπι-τσιπάκι


Στην εποχή της υψηλής τεχνολογίας ακόμα και το φάρμακο σου μπορεί να σε παρακολουθεί.

Στην εποχή της υψηλής τεχνολογίας ακόμα και το φάρμακο σου μπορεί να σε παρακολουθεί (για το καλό σου!).

Η ελβετική φαρμακοβιομηχανία Novartis είναι έτοιμη να υλοποιήσει την τεχνολογία του “έξυπνου” χαπιού, καθώς σχεδιάζει να ζητήσει, τους επόμενους μήνες, έγκριση από τις αρμόδιες ρυθμιστικές Αρχές, για την κυκλοφορία ενός καινοτομικού χαπιού, που θα περιέχει ένα “τσιπάκι”.

Σε πρώτη φάση, η νέα τεχνολογία θα δοκιμαστεί σε ένα από τα καθιερωμένα φάρμακα της εταιρίας, το οποίο λαμβάνεται από τους ασθενείς που έχουν κάνει μεταμόσχευση, για να μην απορρίψει ο οργανισμός τους το νέο όργανο ως ξένο.

Το μικροσκοπικό τσιπ Proteus (Πρωτέας), που περιέχεται μέσα στο χάπι που καταπίνει ο ασθενής, ενεργοποιείται από το οξύ του στομάχου και στέλνει πληροφορίες σε ένα μικρό επίδεσμο-πλακέτα πάνω στο δέρμα, που με τη σειρά της μεταδίδει τα ιατρικά δεδομένα σε ένα “έξυπνο” κινητό τηλέφωνο ή τα στέλνει σε ένα γιατρό μέσω του Ίντερνετ.

Το “τσιπάκι” μπορεί να συλλέξει μια πληθώρα βιομετρικών πληροφοριών, όπως τον σφυγμό της καρδιάς, τη θερμοκρασία του σώματος, την αρτιότητα των κινήσεων κ.α.

Από την άλλη, όμως, τίθεται το ερώτημα, με ποιο τρόπο θα διασφαλίζονται τα προσωπικά ιατρικά δεδομένα των ανθρώπων, από τη στιγμή που στοιχεία σχετικά με την υγεία τους θα μεταδίδονται μέσα από το σώμα τους σε κάποιον έξω από αυτό και μάλιστα ασύρματα (Wi-Fi) ή μέσω Bluetooth, συνεπώς θα μπορούσαν ακόμα και να υποκλαπούν κατά τη μεταφορά τους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Διάρρηξη στη μονοκατοικία του Λεωνίδα Κουτσόπουλου – Τι άρπαξαν οι κλέφτες

Peristeri News

Πατέρας για δεύτερη φορά θα γίνει ο Χοακίν Φίνιξ

Peristeri News

Στο νοσοκομείο εσπευσμένα η Ζωζώ Σαπουντζάκη

Peristeri News

Leave a Comment