PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Χάλκη: Παρεμπόδιση τούρκικης ακταιωρού στο Λιμενικό σώμα


Σε μια ακόμη πρόκληση εναντίον της χώρας μας προχώρησε χθες η Τουρκία, κάνοντας απόπειρα παρεμπόδισης επιχείρησης έρευνας και διάσωσης του Λιμενικού Σώματος δυτικά της Χάλκης.

Πληροφορίες του CNN Greece αναφέρουν ότι τουρκική ακταιωρός προχώρησε σε διπλή πρόκληση απέναντι στην ελληνική ομάδα διάσωσης, αφενός επιχειρώντας να «τυφλώσει» με λέιζερ Super Puma του Πολεμικού Ναυτικού που εκείνη την ώρα επιχειρούσε να παραλάβει ναυτικό που είχε τραυματιστεί και αφετέρου κάνοντας ελιγμό για να εμβολίσει σκάφος του Λιμενικού.

Μάλιστα, πηγές δήλωσαν στο CNN Greece πως η εν λόγω προσπάθεια παρεμπόδισης της επιχείρησης διάσωσης ήταν «ανεπιτυχής».

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού, 92 μετανάστες έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής σε μεγάλη επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού 21 ν.μ. δυτικά της Χάλκης που βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες.

Ειδικότερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενημερώθηκε τις απογευματινές ώρες της Τρίτης, για σκάφος σε δυσχερή θέση με αλλοδαπούς επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή, δυτικά της Χάλκης.

Άμεσα κινητοποιήθηκε το ΕΚΣΕΔ και στην περιοχή, προς εντοπισμό των ανωτέρω, έσπευσαν τέσσερα περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού και πέντε παραπλέοντα εμπορικά πλοία, ενώ παράλληλα απογειώθηκαν ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης αμέσως μόλις ενημερώθηκε για το συμβάν, βρέθηκε στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης όπου και έδωσε εντολή να διατεθεί κάθε πρόσφορο μέσο στην περιοχή για την επιχείρηση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Συνελήφθη γιατρός που χορηγούσε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

Peristeri News

Φωτιά σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα στην πλατεία Βικτωρίας

Peristeri News

Leave a Comment