PeristeriNews.gr
Τεχνολογία

Χάκερ επιτέθηκαν και στη Nintendo


Χωρίς ωστόσο να υποκλαπούν τα προσωπικά δεδομένα των πελατών της ή άλλες πληροφορίες, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Επίθεση από χάκερ δέχθηκαν τα ηλεκτρονικά συστήματα της Nintendo, χωρίς ωστόσο να υποκλαπούν τα προσωπικά δεδομένα των πελατών της ή άλλες πληροφορίες, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Η ιαπωνική εταιρεία βιντεοπαιχνιδιών, κατασκευάστρια μεταξύ άλλων της δημοφιλούς κονσόλας Wii, έκανε γνωστό ότι ο σέρβερ στον οποίο φιλοξενείται ο ιστότοπος της θυγατρικής της εταιρείας στις ΗΠΑ παραβιάστηκε από ηλεκτρονικούς εισβολείς πριν από μερικές εβδομάδες.

Ωστόσο, οι χάκερ δεν κατάφεραν να αποσπάσουν τα δεδομένα που ήταν αποθηκευμένα στον σέρβερ.

«Δεν υπήρξαν θύματα (υποκλοπής). Είναι, όμως, γεγονός ότι πιθανώς σημειώθηκε κάποια επίθεση από χάκερ. Εξακολουθούμε να εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε ότι τα συστήματά μας είναι ασφαλή», δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας, Κεν Τογιόντα.

Στον απόηχο της επίθεσης στη Sony

Η εν λόγω εισβολή, η πρώτη εναντίον της Nintendo, έρχεται περίπου έξι εβδομάδες μετά τη μεγαλύτερη υποκλοπή στην ιστορία του Διαδικτύου, που σημειώθηκε σε βάρος των δικτύων της Sony.

Η διπλή επίθεση εναντίον του PlayStation Network και του Sony Online Entertainment, μεταξύ 16 και 19 Απριλίου, είχε οδηγήσει στη διαρροή προσωπικών δεδομένων 100 εκατ. πελατών της εταιρείας, μεταξύ αυτών και 210.000 Ελλήνων.

Επιπλέον, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης έγινε γνωστή μία ακόμη επίθεση, αυτή τη φορά εναντίον της Sony Pictures, που είχε ως αποτέλεσμα τη διαρροή των δεδομένων άλλου ενός εκατ. πελατών της εταιρείας.

Η ηλεκτρονική εισβολή εναντίον της Nintendo θέτει εκ νέου πολλά ερωτήματα σχετικά με το πόσο ασφαλή είναι τα δεδομένα εκατοντάδων εκατομμυρίων χρηστών του Διαδικτύου που φιλοξενούνται στους σέρβερ διαφόρων εταιρειών.

Η επίθεση έρχεται σε μια περίοδο όπου η Nintendo ετοιμάζεται να εγκαινιάσει (εντός της εβδομάδας) τη νέα ηλεκτρονική υπηρεσία για την φορητή της παιχνιδομηχανή 3DS, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να παίζουν 3D παιχνίδια χωρίς να φορούν ειδικά γυαλιά.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Google: Μάθε αν έχουν διαρρεύσει οι κωδικοί σου

Peristeri News

Πώς η οθόνη μας γυρνάει τούμπα

Peristeri News

Η Google καταργεί τα cookies

Peristeri News

Leave a Comment