PeristeriNews.gr
Πολιτική

Φ. Κουβέλης: Η ΔΗΜΑΡ χρειάζεται νέα ηγεσία


Την πρόθεσή του να αποχωρήσει από την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ εξέφρασε ο Φώτης Κουβέλης στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Την πρόθεσή του να αποχωρήσει από την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ εξέφρασε ο Φώτης Κουβέλης στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

«Προσωπικά, νοιώθω την ευθύνη της ήττας. Μένω στη θέση μου έως το συνέδριο ώστε να λειτουργήσουν οι προβλεπόμενες εσωκομματικές διαδικασίες και το κόμμα να πορευτεί συντεταγμένα. Δεν θα θέσω υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου» είπε.

Ο κ. Κουβέλης στην ομιλία του έκανε αυτοκριτική για την εκλογική ήττα του κόμματος, αν και τόνισε την ανάγκη η ΔΗΜΑΡ να παραμείνει ενεργή και να προχωρήσει σε επανεκκίνηση.

«Να επιμείνουμε στη συνέχιση της παρουσίας της Δημοκρατικής Αριστεράς, με σαφή πολιτική θέση και προσανατολισμό με σκοπό … Η κοινωνία χρειάζεται τη ΔΗΜΑΡ… Και όσοι αποφασίζουμε να κρατήσουμε τη ΔΗΜΑΡ, το κάνουμε για να προχωρήσει το κόμμα και όχι για να διαχυθεί ή και να αφομοιωθεί από άλλους πολιτικούς σχηματισμούς» ήταν η πρόταση που εξέφρασε ο κ. Κουβέλης για την πορεία του κόμματος και στο σημείο αυτό πρότεινε να υπάρξει ανανέωση της ηγεσίας του κόμματος.

«Χρειαζόμαστε νέο πρόεδρο που θα ηγηθεί της προσπάθειας επανεκκίνησης. Χρειαζόμαστε και μια νέα Κ.Ε αποτελούμενη από συντρόφους που επιθυμούν στη νέα φάση να εργασθούν για τη συνέχιση της δραστηριότητας του κόμματος. Στο πλαίσιο αυτό πρέπει να δούμε και τον αριθμό των μελών από τα οποία θα συγκροτείται η Κ.Ε και η Εκτελεστική Επιτροπή.

Πρότεινε δε το συνέδριο να πραγματοποιηθεί στις αρχές Μάιου εκτιμώντας ότι χρειάζεται αυτό το χρονικό διάστημα για να προετοιμαστεί το κόμμα και να δει πιο καθαρά την εξέλιξη των πολιτικών πραγμάτων.

Ωστόσο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο το συνέδριο να διεξαχθεί νωρίτερα εάν υπάρξει άλλη πρόταση.

Εν τω μεταξύ την παραίτησή του από τη θέση του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, υπέβαλε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος αποδίδοντας την εκλογική αποτυχία της ΔΗΜΑΡ στο ότι παρέμενε αρχηγικό κόμμα και κυρίως γιατί τα ηγετικά της στελέχη είχαν και έχουν ακόμη προσωπικές στρατηγικές.

«Υπάρχουν δύο περιπτώσεις από εδώ και στο εξής, η μία είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίσει να ασκεί την πολιτική που ασκεί σήμερα και σε αυτή την περίπτωση δεν μπορώ να βρω τον λόγο συνέχισης ύπαρξης του κόμματος. Για να είμαι ξεκάθαρος, αυτό θεωρώ ως πιο πιθανόν να συμβεί. Υπάρχει όμως και η περίπτωση στο μέλλον, της ρήξης, εξόδου από ευρώ και μίας νέας εθνολαϊκής συμμαχίας. Τότε θεωρητικά θα είχε νόημα η ύπαρξη της ΔΗΜΑΡ. Όμως και σε αυτή την περίπτωση η κοινωνία δεν θα στραφεί στην ΔΗΜΑΡ καθώς έχει απαξιωθεί μετά τα εκλογικά αποτελέσματα», σημείωσε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Αναβαθμίζουμε 80 νοσοκομεία και 156 Κέντρα Υγείας

Peristeri News

Δεν θα είναι υποψήφια στις επερχόμενες ευρωεκλογές η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου

Peristeri News

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 19,5 μονάδων για τη ΝΔ στις ευρωεκλογές

Peristeri News

Leave a Comment