PeristeriNews.gr
Πολιτική

Φ. Κουβέλης: Άδικος, άνισος και αντιδημοκρατικός ο ενιαίος φόρος ακινήτων


Ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, εκτιμά ότι η επιβολή του όχι μόνο θα πλήξει τους πιο αδύναμους, αλλά δεν θα αποφέρει και τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

Ως άδικο, άνισο και αντιδημοκρατικό, χαρακτήρισε ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, τον ενιαίο φόρο ακινήτων που προωθεί η κυβέρνηση, εκτιμώντας ότι η επιβολή του όχι μόνο θα πλήξει τους πιο αδύναμους, αλλά δεν θα αποφέρει και τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

Ο κ. Κουβέλης στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί στη Θεσσαλία και κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε στην Καρδίτσα, συνεχίζοντας την αναφορά του στο ζήτημα του ενιαίου φόρου ακινήτων, είπε πως είχε υποστηριχθεί από την αρχή ότι δεν θα έπρεπε να είναι ενιαίος φόρος ακινήτων, αλλά φόρος της ακίνητης περιουσίας.

«Δηλαδή η φορολογία να μην αφορά το συγκεκριμένο ακίνητο, αλλά να αφορά το σύνολο της ακίνητης περιουσίας, των φυσικών προσώπων και των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου» σημείωσε.

Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό, είπε ότι αν και εμπεριέχει μέτρα τα οποία έχουν σχέση με εκείνα τα οποία αποτελούν την προσδοκία εσόδων, «στερείται κάθε αναπτυξιακής πνοής» και εκτίμησε ότι περιλαμβάνει και μέτρα που επιδεινώνουν την οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα.

Ο ίδιος τόνισε ότι μόνο μέσα από την ενδυνάμωση του πρωτογενή τομέα μπορεί να δρομολογηθεί η αναπτυξιακή διαδικασία.

Για τη φορολόγηση της αγροτικής γης εξέφρασε και πάλι τη διαφωνία του λέγοντας ότι «δεν φορολογείς το μηχάνημα μιας βιομηχανίας για να φορολογήσεις τη βιομηχανία. Φορολογείς, το παραγόμενο οικονομικό αποτέλεσμα, το εισόδημα».

Για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ υπογράμμισε ότι αποτελεί μεγάλο κίνδυνο για την ελληνική κοινωνία λέγοντας πως το κόμμα του είναι ριζικά αντίθετο σε μια τέτοια προοπτική.

Για το θέμα των λεγόμενων ομαδικών απολύσεων είπε ότι παραμένει ανοικτό και εξέφρασε την άποψη ότι σε περίπτωση που αρθρούν οι περιορισμοί «θα είναι η η πιο χειρότερη έκβαση των πραγμάτων,αναφορικά με τα εργασιακά δικαιώματα».

Επιπλέον ο κ. Κουβέλης είπε πώς υπάρχουν και άλλα ανοικτά ζητήματα, όπως αυτό με τους 600.000 μικρομεσαίους ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι βρίσκονται εκτός πλαισίου υγειονομικής περίθαλψης διότι, όπως διευκρίνισε, δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην καταβολή των οφειλομένων εισφορών τους, στον ασφαλιστικό τους φορέα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment