PeristeriNews.gr
Πολιτική

Φ. Γεννηματά: Υπήρξε απίστευτη ανικανότητα


«Το πόρισμα για το Μάτι επαληθεύει αυτήν τη στιγμή τις αρχικές μας εκτιμήσεις. Δηλαδή, ότι δεν υπήρχε καμία οργάνωση, δεν υπήρχε συντονισμός. Υπήρξε απίστευτη ανικανότητα», δήλωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, σημειώνοντας πως «όλες οι αποφάσεις πάρθηκαν λάθος και με καθυστέρηση και οι άνθρωποι αφέθηκαν, όπως φαίνεται, στην τύχη τους».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real 97,8fm», η κ. Γεννηματά σημείωσε ότι δεν μπορεί να μην κάνει κανένα σχόλιο γι’ αυτήν την τεράστια αναλγησία. «Για το έλλειμμα ευαισθησίας να αναλάβει κάποιος τις ευθύνες του. Να μην υπάρχει η στοιχειώδης ευθιξία να παραιτηθεί κάποιος. Και το ακόμα χειρότερο, ενώ γνώριζαν ότι υπήρχαν νεκροί, το βράδυ της ημέρας εκείνης έστησαν ένα θέατρο με παρόντα τον πρωθυπουργό, ο οποίος δεν αναρωτήθηκε καν αν κινδύνευσαν άνθρωποι, εάν υπάρχουν τραυματίες ή νεκροί», τόνισε και αναρωτήθηκε αν «οι άνθρωποι που φαίνεται ότι έχουν τόσο μεγάλες ευθύνες για την απώλεια τόσων ζωών, είναι δυνατόν να είναι στο τιμόνι αυτών των κρίσιμων ευθυνών και να εξακολουθούν να είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια των κατοίκων του λεκανοπεδίου;».

Σύμφωνα με την επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ «ο κ. Τσίπρας είναι ο μεγάλος πολιτικός χορηγός της ΝΔ και της επιστροφής της στην εξουσία. Εμείς έχουμε ξεκινήσει ένα κάλεσμα στον προοδευτικό κόσμο, να ενισχύσει το Κίνημα Αλλαγής για να σταθούμε απέναντι στην παλιά δεξιά του κ. Μητσοτάκη και στη νέα δεξιά του κ. Τσίπρα».

Παράλληλα, επεσήμανε πως «ο κ. Τσίπρας με την πολιτική του όλα αυτά τα χρόνια έχει φτιάξει στην πραγματικότητα τη νέα δεξιά. Περικοπές, καταστροφή του κοινωνικού κράτους, στοχοποίηση της μεσαίας τάξης».

Αναφερόμενη στα σενάρια περί μετεκλογικής συνεργασίας του ΚΙΝΑΛ με τη ΝΔ, υπογράμμισε ότι αυτά είναι τα λόγια του πανικού του κ. Τσίπρα μπροστά στην ήττα του στις εκλογές που έρχονται. «Εμείς έχουμε χαράξει μία αυτόνομη πορεία» σχολίασε και συμπλήρωσε: «Είναι πολύ μεγάλες οι διαφορές μας και από τη ΝΔ και από τον ΣΥΡΙΖΑ και σε σχέση με τα ζητήματα της ανάπτυξης, αλλά και με τα ζητήματα του κοινωνικού κράτους».

Η κ. Γεννηματά σημείωσε ότι το τελευταίο μεγάλο ψέμα του κ. Τσίπρα είναι η έξοδος από τα μνημόνια, τονίζοντας πως «η έκθεση της Κομισιόν μιλάει για ενισχυμένη επιτροπεία και περιγράφει και μία κατάσταση όπου τα έσοδα είναι οριακά, γιατί οι Έλληνες δεν μπορούν πια να πληρώσουν, όπου οι πλειστηριασμοί είναι προ των πυλών γιατί ακόμα δεν έχουμε δει ποια θα είναι η πραγματική προστασία της πρώτης κατοικίας και πόσο θα ισχύσει ή θα είναι τελικά μόνο μέχρι να φτάσει ο κ. Τσίπρας στις εκλογές».

Σύμφωνα με την ίδια, είναι πολύ πιο εύκολο να συνεννοηθούν μεταξύ τους ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, αφού ο ένας υλοποιεί τις πολιτικές που πρεσβεύει ο άλλος. Όπως επεσήμανε, το ΚΙΝΑΛ είναι απέναντι σε αυτές τις δύο λογικές, αλλά δεν είναι λύση να κυβερνήσουν μαζί για να συνεχίσουν να υλοποιούν αυτές τις σκληρές συντηρητικές και αντιλαϊκές πολιτικές. «Ο κ. Τσίπρας φεύγει, αλλά η χώρα πρέπει να πάει μπροστά. Όχι άλλο δεξιά το τιμόνι. Αυτό είναι το δικό μου μήνυμα και για αυτό θέλουμε ισχυρό Κίνημα Αλλαγής», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment