PeristeriNews.gr
Πολιτική

Φ. Γεννηματά: Το Κίνημα Αλλαγής υπερβαίνει τα κόμματα που το συναποτελούν


Τη βεβαιότητα ότι το Κίνημα Αλλαγής «θα κερδίσει το στοίχημα της ενότητας», παρά τις «δυσκολίες», εκφράζει η Φώφη Γεννηματά, λίγες ώρες πριν από την έναρξη του ιδρυτικού συνεδρίου του νέου φορέα.

«Δεν είπα ποτέ ότι είναι εύκολη η προσπάθεια μας. Δεν έκρυψα ποτέ από κανέναν ότι το εγχείρημα μας έχει δυσκολίες. Δεν ωραιοποιώ ούτε κρύβω τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Την ενότητα όμως θα την κερδίσουμε. Τολμήσαμε , πετύχαμε, προχωράμε μπροστά» αναφέρει η κ. Γεννηματά σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος».

«Ο κόσμος της κεντροαριστεράς έχει μιλήσει και είμαστε όλοι δεσμευμένοι και υποχρεωμένοι να τηρήσουμε την εντολή του. Δημιουργική σύνθεση με στόχο την ενιαία πολιτική έκφραση και την κοινή αποτελεσματική δράση. Αυτή η εντολή είναι για μένα συμβόλαιο τιμής και δέσμευση να την υλοποιήσω» προσθέτει.

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής τονίζει ότι ο νέος φορέας «έχει σαφή ταυτότητα» και αυτή, όπως σημειώνει, «είναι η ταυτότητα της Κεντροαριστεράς» με τη συμπόρευση των δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της ανανεωτικής αριστεράς, του μεταρρυθμιστικού κέντρου και της οικολογίας.

Επισημαίνει ακόμη πως «το ΠΑΣΟΚ αποτέλεσε και αποτελεί κινητήρια δύναμη για τη δημιουργία του νέου αυτού φορέα» για να συμπληρώσει πάντως πως «το Κίνημα αλλαγής υπερβαίνει τα κόμματα και τις κινήσεις που το συναποτελούν».

«Έχουμε χαράξει αυτόνομη πορεία και δουλεύουμε για να εξασφαλίσουμε συνθήκες προοδευτικής διακυβέρνησης στον τόπο. Συναντιόμαστε ξανά με όλο τον προοδευτικό κόσμο που αναζητά πραγματική ελπίδα» αναφέρει.

Η κ. Γεννηματά επικρίνει σε υψηλούς τόνους τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγορεί ότι χρησιμοποίησε την κρίση, προκειμένου να λαφυραγωγήσει την κοινωνική και εκλογική βάση της Κεντροαριστεράς.

«Η επιστροφή τους από εκεί που … ήρθαν, περνά μέσα από την καθημερινή ενδυνάμωση του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, του Κινήματος Αλλαγής. Εκεί αναζητήστε την εξήγηση και για την σχεδόν γραφική πια επιμονή τους να υποδύονται τους δήθεν συνομιλητές της δικής μας πολιτικής οικογένειας της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας. Κατασυκοφάντησαν το ΠΑΣΟΚ, έσπειραν το μίσος και το διχασμό και με απάτες και αυταπάτες πέτυχαν το τυχοδιωκτικό τους ρεσάλτο στη κυβερνητική εξουσία. Τώρα πια δεν πείθουν κανένα. Το εισιτήριο της πολιτικής αποδρομής τους έχει ήδη εκδοθεί. Χωρίς επιστροφή» υποστηρίζει.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Leave a Comment