PeristeriNews.gr
Πολιτική

Φ. Γεννηματά: Τα προβλήματα απαιτούν προοδευτικό σχέδιο και δομικές παρεμβάσεις


«Τα προβλήματα μονιμοποιούνται, δεν είναι προσωρινά. Συντελούνται μεγάλες αλλαγές. Οι εξελίξεις απαιτούν προοδευτικό σχέδιο και δομικές παρεμβάσεις» τόνισε μεταξύ άλλων, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, μιλώντας σήμερα το απόγευμα, μέσω διαδικτύου, στο διεθνές συνέδριο «Olympia Forum Ι», που οργανώνουν στην Αρχαία Ολυμπία, η εφημερίδα «Πατρίς» και το οικονομικό φόρουμ των Δελφών.

Όπως επεσήμανε η Φώφη Γεννηματά, «η χώρα μας βρίσκεται σε μια από τις πιο κρίσιμες περιόδους στην ιστορία της και δεχόμαστε πιέσεις». Ειδικότερα, αναφερόμενη στα εθνικά ζητήματα, είπε ότι «η Τουρκία έχει χαράξει μια νεοοθωμανική επιθετική στρατηγική», ενώ μιλώντας για το μεταναστευτικό- προσφυγικό, σημείωσε ότι «παίρνει διαστάσεις ανθρωπιστικής και υγειονομικής κρίσης».

Σχετικά με τον κορονοϊό, υπογράμμισε ότι «η πανδημία έχει επανέλθει, απειλεί την υγεία, την οικονομία, την εργασία, τη ζωή μας όπως την ξέραμε».

Παράλληλα, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής τόνισε ότι «τα προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται, με συντηρητικές πολιτικές, αποσπασματικά μέτρα και διαχειριστικές λογικές του βλέποντας και κάνοντας», κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «οι πολιτικές επιλογές της βρίσκονται στον αντίποδα των αναγκαίων ριζικών αλλαγών που επιβάλλουν οι νέες συνθήκες», ενώ πρόσθεσε ότι «το μήνυμα της κυβέρνησης προς τους πολίτες είναι “αναβάλλετε τη ζωή σας”».

Όμως, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «οι Έλληνες και οι Ελληνίδες θέλουμε να ζήσουμε τη ζωή μας τώρα, να νιώσουμε σιγουριά για το παρόν και αισιοδοξία για το μέλλον».

Όσον αφορά το Κίνημα Αλλαγής, η Φώφη Γεννηματά είπε ότι «εμείς μιλάμε για ανάπτυξη με κοινωνική προστασία» και πρόσθεσε: «Δημιουργούμε ένα νέο μοντέλο παραγωγής, που αφορά τους πολλούς, και στηρίζεται σε ένα αποτελεσματικό σύστημα κοινωνικής προστασίας».

Συγχρόνως, ανέφερε ότι «τις ανισότητες πρέπει να τις αντιμετωπίσουμε με πολιτικές αναδιανομής, ένα προοδευτικό φορολογικό σύστημα, φορολόγηση του μεγάλου πλούτου και μείωση των φόρων στην εργασία και ιδίως μέσα από την ανασύσταση του κράτους».

Όσον αφορά στην εργασία, τόνισε ότι «ο δικός μας στρατηγικός στόχος είναι η πλήρης απασχόληση», ενώ μιλώντας για το ΕΣΥ, ανέφερε ότι «μόνο εμείς μπορούμε να αναγεννήσουμε».

Επίσης, υπενθύμισε ότι «παρουσιάσαμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα», λέγοντας ότι «εμείς μιλάμε για τα 70 δισ. ευρώ που πρέπει να αξιοποιήσουμε με ένα σχέδιο ανασύνταξης με όραμα και στρατηγική, που θα διασφαλίζει το μέλλον και θα δώσει στον Ελληνικό λαό πραγματική αυτοπεποίθηση».

Η Φώφη Γεννηματά έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην Ηλεία, υπογραμμίζοντας ότι «το συνέδριο διεξάγεται σε ένα νομό που έχει μεγάλη αναπτυξιακή δυναμική, τεράστιο πολιτιστικό κεφάλαιο και μπορεί να συνδυάσει την υψηλής ποιότητας αγροτική παραγωγή με τον τουρισμό, τη μεταποίηση και άλλους τομείς. Μια περιφέρεια που μπορεί να αποτελέσει πρότυπο και για την υπόλοιπη χώρα».

Παράλληλα, ανέφερε ότι «για την αναπτυξιακή στρατηγική είναι κομβικός ο ρόλος των υποδομών» και εξήγησε: «Οι σύγχρονοι οδικοί άξονες -με χαρακτηριστικό ‘’αντιπαράδειγμα” το δρόμο Πάτρα – Πύργος που ακόμα δεν έχει ξεκινήσει και υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες για αυτό στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της Νέας Δημοκρατίας- ο εκσυγχρονισμός των λιμενικών εγκαταστάσεων, η ανάπτυξη της κρουαζιέρας μέσω home porting στα μεγάλα λιμάνια, τα υδατοδρόμια και οι μαρίνες, αποτελούν κρίσιμους κρίκους σε ένα οργανωμένο σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης, για αυτό και στον συγκεκριμένο τομέα χρειάζονται άμεσες πρωτοβουλίες».

«Όμως, πάνω απ’ όλα» συνέχισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, «γνωρίζουμε καλά πως πέρα από τα οικονομικά μεγέθη και τους δείκτες, υπάρχουν και δρουν άνθρωποι, κοινωνικές ομάδες και παραγωγικές δυνάμεις, για αυτό, για εμάς, ο άνθρωπος βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο των επιλογών μας,» προσθέτοντας «ότι σε μια περίοδο, κρίσιμη και δύσκολη, ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας, με τόλμη και αποφασιστικότητα».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment