PeristeriNews.gr
Πολιτική

Φ. Γεννηματά: Τα μικρά νησιά χρειάζονται ειδικό σχέδιο στήριξης


Επίσημη επίσκεψη στην Ιθάκη πραγματοποίησε σήμερα η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, στον απόηχο της πρόσφατης κακοκαιρίας του «Ιανού», ο οποίος έπληξε με σφοδρότητα το νησί του Ιονίου.

«Οι καταστροφές στην Ιθάκη δεν αντιμετωπίζονται μόνο με τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Χρειάζεται να αξιοποιήσει πόρους από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης. Να απλοποιήσει διαδικασίες έτσι ώστε παρά πολύ γρήγορα να πάρουν τις αποζημιώσεις οι επαγγελματίες και οι ιδιοκτήτες» τόνισε, μεταξύ άλλων, η κα. Γεννηματά.

Λίγο νωρίτερα, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είχε σειρά επαφών με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι οποίοι την ενημέρωσαν για τις καταστροφές και τα μέτρα αποκατάστασης των ζημιών.

Επεσήμανε δε, ότι ο δήμος χρειάζεται στήριξη για να μπορέσει να συνεχίσει να έχει σε λειτουργία τα πολύ σημαντικά εργοστάσια αφαλάτωσης, ενώ έστειλε μήνυμα για αύξηση της κρατικής επιχορήγησης.

Ταυτόχρονα, η κα Γεννηματά ενημερώθηκε για τα προβλήματα λειτουργίας στο Κέντρο Υγείας, ενώ υπογράμμισε τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης με επιπλέον ασθενοφόρα ιδίως κατά την τουριστική περίοδο.

«Τα μικρά νησιά δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται με οριζόντιες πολιτικές. Χρειάζονται ειδικό σχέδιο στήριξης και ανάπτυξης και αυτό πρέπει να γίνει τώρα χωρίς καθυστέρηση, ιδιαίτερα για την Ιθάκη που έχει χτυπηθεί από το φυσικό αυτό φαινόμενο» κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Σάββατο, η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ επισκέφτηκε και την Κεφαλονιά.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μ. Βορίδης: Τα ονόματα πρέπει να σβηστούν από το Σύνταγμα

Peristeri News

Χρ. Σταϊκούρας: Χρειαζόμαστε μια διετία για την οριστική αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου

Peristeri News

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Leave a Comment