PeristeriNews.gr
Πολιτική

Φ. Γεννηματά: Τα ΑμεΑ έχουν νιώσει στο πετσί τους τις επιπτώσεις της πολιτικής Τσίπρα


Αδιαπραγμάτευτος στόχος του Κινήματος Αλλαγής είναι η δημιουργία μιας κοινωνίας χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, τόνισε η Φώφη Γεννηματά σε χαιρετισμό που απηύθυνε κατά την επίσκεψή της στην Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία.

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής επισήμανε ότι η κρίση έπληξε περισσότερο τα Άτομα με Αναπηρία και γι’ αυτό χρειάζονται άμεσα θετικές και ουσιαστικές παρεμβάσεις. «Διακηρύξαμε ως Κίνημα Αλλαγής την ανάγκη ανάπτυξης ενός οδικού χάρτη, με οριζόντιες πολιτικές, για την αυτονομία, ανεξαρτησία και ισότιμη κοινωνική ένταξη των Ατόμων με Αναπηρία» ανέφερε, σημειώνοντας πως το Πρόγραμμα Ελλάδα του Κινήματος αφιερώνει ειδικές δεσμεύσεις-προτάσεις για στήριξη, αποϊδρυματοποίηση, προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ και αλλαγή των αντιλήψεων για μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις.

Επισημαίνοντας τα «μεγάλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλές κοινωνικές ομάδες» η κ. Γεννηματά ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που συνεχίζει να υφίσταται τις συνέπειες της κρίσης και των μνημονιακών πολιτικών.

«Χάθηκε για την χώρα μας το 2015 η μεγάλη ευκαιρία να βγούμε από την κρίση, να γυρίσουμε στην ανάπτυξη» είπε ασκώντας δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση. «Τα άτομα με αναπηρία έχουν υποστεί στο πετσί τους τι σημαίνει ‘δίκαιη ανάπτυξη’ ποιες είναι οι επιπτώσεις της πολιτικής και του μνημονίου Τσίπρα που 10 παίρνει και 1 επιστρέφει στους πολίτες» σημείωσε.

Αναφερόμενη στις συντάξεις είπε ότι «μετά την κατακραυγή η κυβέρνηση παίρνει πίσω τις μειώσεις που η ίδια εισηγήθηκε για τις παλιές συντάξεις», αλλά όπως επισήμανε, «μένουν οι μεγάλες μειώσεις στις νέες συντάξεις, στις αναπηρικές, και οι εξοντωτικές παρεμβάσεις στις συντάξεις χηρείας».

Η κ. Γεννηματά είπε ότι θα επιμείνει στην συζήτηση στη Βουλή της πρότασης νόμου του Κινήματος για την Οικονομική Ανάκαμψη και την αποκατάσταση της Κοινωνικής Δικαιοσύνης.

«Αυτά για μας είναι αδιαπραγμάτευτες δεσμεύσεις και αποτελούν βάση για οποιαδήποτε προγραμματική συμφωνία μετά τις εκλογές. Αρκετά με τα κούφια λόγια, είναι ώρα για συγκεκριμένες πράξεις. Και κάθε πολιτική δύναμη ας αναλάβει τις ευθύνες της» ανέφερε. Σημείωσε τέλος πως η πρόταση του κόμματος «βρίσκεται απέναντι σε όλες τις συντηρητικές πολιτικές, και αυτήν που de facto εφαρμόζει ο κ. Τσίπρας και αυτήν που εξαγγέλλει ο κ. Μητσοτάκης και διαχρονικά χαρακτηρίζει την πολιτική της δεξιάς».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment