PeristeriNews.gr
Πολιτική

Φ. Γεννηματά: Στηρίζουμε τις εμπορικές επιχειρήσεις να μείνουν όρθιες


«Προτείναμε έγκαιρα ένα στοχευμένο, ρεαλιστικό, συνεκτικό ενδιάμεσο πρόγραμμα άμεσων παρεμβάσεων ώστε να μείνει ζωντανή η οικονομία, όρθια η κοινωνία », τόνισε η Φώφη Γεννηματά, μετά την τηλεδιάσκεψη που είχε με την ΕΣΕΕ.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής καταφέρθηκε εναντίον της κυβέρνησης και σχολίασε αυστηρά τις χθεσινές ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας τα εξής: «Αυτή είναι η αντίληψή μας για το ρόλο μας ως αντιπολίτευση. Απέναντι στις συντηρητικές επιλογές και τα ανεπαρκή κυβερνητικά μέτρα. Έγκαιρα, πριν τις αποφάσεις, χωρίς τους λαϊκισμούς, τις μεγαλοστομίες και πλειοδοσίες νέων Ζαππείων».

Η κ. Γεννηματά άσκησε κριτική στις τράπεζες λέγοντας πως συνεχίζουν να συμπεριφέρονται σαν να μην υπάρχει η οικονομική κρίση, παρά την ενεργή στήριξη της ΕΚΤ, που τους στηρίζει για να δώσουν ρευστότητα στην οικονομία. «Η μεγάλη πλειοψηφία των επιχειρήσεων δεν έχει πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό, ακόμη και σε εγγυημένα από το κράτος δάνεια. Και την ίδια ώρα η κυβέρνηση περιορίζεται στο να εκλιπαρεί τις τράπεζες, αδύναμη να επιβάλει ουσιαστικές λύσεις. Είναι απαράδεκτο. Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχισθεί. Είναι επιβεβλημένο να διευρυνθεί σημαντικά ο κύκλος των δικαιούχων για το πρόγραμμα ρευστότητας, με κύριο κριτήριο τη βιωσιμότητα. Και πέραν των τραπεζικά ενήμερων ως τις 31/12/2019», επεσήμανε.

Εξήγησε τις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες περιλαμβάνουν: Μηδενική προκαταβολή φόρου για τις πληττόμενες επιχειρήσεις και 50% για όλες τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες. Αύξηση του συνολικού ποσού για την επιστρεπτέα προκαταβολή τουλάχιστον στα 3 δισ. ευρώ. Κάλυψη και των ατομικών εμπορικών επιχειρήσεων. Ακατάσχετο τραπεζικό λογαριασμό για τους επαγγελματίες. Προστασία της α’ κατοικίας από πλειστηριασμούς, με παράταση ισχύος του Ν. 3869/2011 του ΠΑΣΟΚ ως το τέλος του έτους. Επαναφορά για 2 χρόνια του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου.

Η κ. Γεννηματά δήλωσε ότι είναι θετική η πρόταση της ΕΣΕΕ για επιδότηση ενοικίου (κατά 40%) από το κράτος για τις πληγείσες επιχειρήσεις έως το τέλος του 2020, χωρίς καμία περαιτέρω επιβάρυνση των ιδιοκτητών, καθώς ανάλογες παρεμβάσεις έγιναν από πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Στην τηλεδιάσκεψη με το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου μετείχαν ο πρόεδρος της Γ. Καρανίκας, ο αντιπρόεδρος Μ. Ψαρουδάκης, ο γενικός γραμματέας Ν. Μπόνης και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Π. Πολιτάκης. Από την πλευρά του Κινήματος Αλλαγής συμμετείχε ο αρμόδιος βουλευτής Μ. Κατρίνης, ο γραμματέας του Τομέα Ανάπτυξης Απ. Πόντας και ο γραμματέας του Τομέα Μικρομεσαίας Επιχειρηματικότητας Σ. Κομνηνός.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment