PeristeriNews.gr
Πολιτική

Φ. Γεννηματά: Ολοκληρωμένο σχέδιο για την Καρδίτσα


Τις πληγείσες από τον «Ιανό» περιοχές της Θεσσαλίας επισκέπτεται σήμερα η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά. Μετά την επίσκεψή της στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας, δήλωσε πως η απώλεια ανθρώπινων ζωών αλλά και το μέγεθος της καταστροφής «μάς δείχνουν ότι χρειάζεται άμεσα αλλαγή του τρόπου οργάνωσης της πολιτικής προστασίας στη χώρα και βέβαια άμεση κατασκευή σοβαρών αντιπλημμυρικών έργων για να μην ξαναβρεθούμε στην ίδια κατάσταση».

Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά, τα μέτρα ανακούφισης που έχει ήδη ανακοινώσει η κυβέρνηση θα πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα και χωρίς καμία καθυστέρηση, «αλλά δεν αρκούν από μόνα τους. Η περιοχή χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για να μπορέσει να ξαναμπεί σε μια φυσιολογική ζωή. Για να μην εκτιναχθεί η ανεργία.

Χρειάζονται στήριξη οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματίες, οι επιχειρήσεις, οι αγρότες, μέχρι την επανεκκίνηση της οικονομίας στον τόπο. Στήριξη η οποία δε θα περιοριστεί στα οριζόντια μέτρα που ανακοινώθηκαν, αλλά εξατομικευμένα. Με ρευστότητα με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, με επιδότηση της εργασίας, αλλά και με άμεση αποζημίωση των καταστροφών και ιδιαίτερα στους παραγωγούς, που αντιμετωπίζουν τούτη την ώρα σοβαρό πρόβλημα».

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επισήμανε πως το ολοκληρωμένο σχέδιο που χρειάζεται η περιοχή πρέπει να αξιοποιήσει πόρους και από τον προϋπολογισμό και από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και από το ΕΣΠΑ, αλλά και από το ευρωπαϊκό ταμείο αλληλεγγύης.

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, το Κίνημα Αλλαγής ήδη κατέθεσε αίτημα στη Βουλή και ζητεί την κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Οικονομικών και Παραγωγής και Εμπορίου, «έτσι ώστε να έρθουν στη Βουλή όλοι οι συναρμόδιοι υπουργοί και να δεσμευτούν για συγκεκριμένα μέτρα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, για τη δέσμευση συγκεκριμένων πόρων, αλλά και για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα».

«Μίλησε ο κ. Μητσοτάκης για εμπιστοσύνη και ζήτησε την εμπιστοσύνη των πολιτών. Έχει πολύ δρόμο ακόμη η κυβέρνησή του γιατί η εμπιστοσύνη χτίζεται με έργα και αποτέλεσμα. Και υπάρχει σοβαρό πρόβλημα αυτή τη στιγμή στον τόπο σε όλα τα μέτωπα.
Το Κίνημα Αλλαγής βρίσκεται εδώ όχι μόνο για να συμπαρασταθεί στους ανθρώπους και να αναδείξει τα προβλήματα, αλλά κυρίως για να δεσμευτούμε απέναντί σας ότι θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και την πίεση στην κυβέρνηση, μέχρι να υπάρχουν συγκεκριμένα αποτελέσματα υπέρ των πολιτών της Καρδίτσας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής που έχει πληγεί» υπογράμμισε η Φώφη Γεννηματά.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment