PeristeriNews.gr
Πολιτική

Φ. Γεννηματά: Καθυστερημένα οι ανακοινώσεις για επιπλέον μέτρα


«Καθυστερημένες» χαρακτήρισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής για επιπλέον μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων.

«Όταν έρχεστε στις 3 Ιουλίου να ανακοινώσετε αυτά που σας λέμε από τον Μάιο σημαίνει ότι αναγνωρίζετε πως αυτά που εξαγγείλατε μέχρι τώρα είναι ανεπαρκή» ανέφερε κατά τη δευτερολογία της στην «Ώρα του Πρωθυπουργού» σημειώνοντας πως οι κυβερνητικές ανακοινώσεις έγιναν «πολύ αργά και καθυστερημένα».

Έκανε επίσης λόγο για «αλχημείες» στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν την αφορούν «ούτε οι εργαζόμενοι ούτε οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

«Λέτε ότι σας κάνουμε κριτική για κάτι που έχετε εξαγγείλει, βγήκατε και κάνατε διάγγελμα και είπατε ότι συζητάτε την μηδενική προκαταβολή φόρου αλλά θα την εξειδικεύσετε τον Ιούλιο. Εγώ σας ρωτώ ποιος σοβαρός επιχειρηματίας κ. Μητσοτάκη αποφασίζει τον Ιούνιο να ανοίξει την επιχείρηση του χωρίς ξέρει ποια θα είναι τα δεδομένα για την επιχείρηση του; Όταν ουσιαστικά θα τα μάθει ένα μήνα μετά. Ξέρετε κανέναν που παίρνει αυτό το ρίσκο, κάτω από αυτές τις συνθήκες;» διερωτήθηκε για να προσθέσει: «Μου λέτε ότι σας κάνω κριτική, θα συνεχίσουμε να σας κάνουμε δυναμική κριτική και μέσα και έξω από τη Βουλή».

Σημείωσε ακόμη πως είναι φανερό από τις απαντήσεις που του Πρωθυπουργού ότι είναι αποφασισμένος να συνεχίσει την ίδια πολιτική που θα οδηγήσει σε αδιέξοδα τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους: «Λουκέτα, μισή δουλειά, μισό μισθό».

Η κ. Γεννηματά δεν παρέλειψε να απαντήσει και στην αναφορά του κ. Μητσοτάκη πως με το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ μια φιλελεύθερη κυβέρνηση δεν διστάζει να πάρει και σοσιαλδημοκρατικά μέτρα. «Έρχεστε και μου λέτε για το Πρόγραμμα Επιδότησης Εργασίας και μου κάνετε μαθήματα σοσιαλδημοκρατίας; Νόμιζα μέχρι σήμερα ότι αυτή τη μάσκα τη φορά μόνο ο κ. Τσίπρας. Πολλοί τη ζηλεύουν τώρα που φαίνεται ότι είναι μοναδική πολιτική που δίνει λύσεις. Αλλά, η πραγματική σοσιαλδημοκρατία, δηλαδή το Κίνημα Αλλαγής παρουσίασε ένα πρόγραμμα επιδότησης εργασίας που διασφαλίζει ότι δεν θα υπάρχουν απολύσεις και δυσμενείς αλλαγές στους όρους σύμβασης των εργαζομένων. Αυτό λέει η αυθεντική σοσιαλδημοκρατία» υπογράμμισε.

Αναφερόμενη στις εξελίξεις στην Προανακριτική η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κάλεσε παράλληλα την κυβέρνηση «να σπάσει το απόστημα με τους παρακρατικούς θύλακες που δεν αρμόζει στη Δημοκρατία». «Δυστυχώς δεν παίρνετε πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση. Περιορίζεστε στη μικροκομματική εκμετάλλευση των αποκαλύψεων για το παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ που όμως μην ξεχνάτε ότι στηρίχτηκε σε δημιούργημα της παράταξής σας» παρατήρησε ενώ χαρακτήρισε «εντυπωσιακό» το γεγονός ότι η Ν.Δ. «κρατάει έξω από το κάδρο» τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Επανέλαβε πως το Κίνημα Αλλαγής «η μόνη πραγματική αντιπολίτευση» – όπως είπε – «θα σταθεί ανάχωμα στη συντηρητική πολιτική της κυβέρνησης».

Η κ. Γεννηματά έκανε ειδική αναφορά και στα ελληνοτουρκικά, επικρίνοντας την κυβέρνηση για το γεγονός ότι «αρνείται τη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών». «Αρνείστε έτσι να διαμορφωθεί μία εθνική γραμμή και να υπάρξει ένα αρραγές μέτωπο στο εσωτερικό της χώρας, ιδίως τώρα που η Τουρκία κλιμακώνει τις προκλήσεις» είπε, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση αναλαμβάνει έτσι την ευθύνη για ό,τι θα επακολουθήσει.

Σημείωσε ακόμη πως η κυβέρνηση «δεν έχει λευκή επιταγή στους χειρισμούς της» και παρατήρησε πως δεν έδρασε προληπτικά ούτε για τις μετακινήσεις στον Έβρο, ούτε για το παράνομο μνημόνιο Άγκυρας – Τρίπολης, ούτε για την Αγία Σοφία.

Δήλωσε ακόμη πως το Κίνημα Αλλαγής είναι υπέρ του διαλόγου με την Άγκυρα και των σχέσεων καλής γειτονίας διερωτώμενη όμως γιατί η κυβέρνηση επέλεξε να ξεκινήσει αυτόν τον διάλογο «τώρα που η Τουρκία σας έχει βάλει το περίστροφο στο τραπέζι».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Αποτροπιασμός για τις ενέργειες της Ρωσίας εναντίον αμάχων

Peristeri News

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Leave a Comment