PeristeriNews.gr
Πολιτική

Φ. Γεννηματά: Θα καταψηφίζουμε ό,τι αρνητικό


Εναντίον των μέτρων που εντείνουν την ύφεση, δημιουργούν κοινωνικές αδικίες και αυξάνουν την ανεργία, τάχθηκε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.

Η επικεφαλής του κόμματος εξήγησε ότι το ΠΑΣΟΚ ψήφισε το Καλοκαίρι το μνημόνιο, προκειμένου να αποτραπεί το Grexit και η φτωχοποίηση του ελληνικού λαού. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι εφεξής θα καταψηφίζει οποιοδήποτε αρνητικό μέτρο.

Όπως εξήγησε, καταψηφίζουμε τους νέους φόρους για τους αγρότες, τους μισθωτούς, τα ελληνικά νοικοκυριά, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, στην εκπαίδευση, και εκφράζουμε την αντίθεσή μας σε προτάσεις αποδόμησης του κοινωνικού χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος, που οδηγούν σε συντάξεις αναξιοπρέπειας.

Καταδικάζουμε, συνέχισε, την έλλειψη κάθε μέριμνας για τη δημόσια εκπαίδευση, τα δημόσια νοσοκομεία, τις δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και αποκαλύπτουμε τις τεράστιες καθυστερήσεις στο ΕΣΠΑ, την έλλειψη κάθε αναπτυξιακού και επενδυτικού σχεδιασμού, την εγκατάλειψη των μικρομεσαίων και των αγροτών. «Αυτά δεν συγκροτούν αριστερή ή προοδευτική πολιτική. Δεν θα έκανε τίποτε διαφορετικό μια άκρως συντηρητική κυβέρνηση» επισήμανε χαρακτηριστικά.

Η κ. Γεννηματά διαβεβαίωσε στη συνέχεια, ότι «θα στηρίξουμε τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις», ενώ παρέπεμψε στη ψήφιση των μέτρων για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

«Θα στηρίξουμε με προτάσεις και πρωτοβουλίες, όλες τις προσπάθειες για την αναδιάρθρωση και απομείωση του δημόσιου χρέους, οι οποίες βέβαια, ως τώρα έχουν μείνει στην απόφαση του Eurogroup του 2012» πρόσθεσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Σχετικά με το μέλλον της παράταξης, διαμήνυσε ότι «το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη σηματοδοτούν τον τρίτο εναλλακτικό πόλο στο πολιτικό μας σύστημα – το πραγματικά νέο μέσα και έξω από τη Βουλή».

Η κ. Γεννηματά ξεκαθάρισε τέλος, ότι «δεν είμαστε και δεν θα γίνουμε άλλοθι και δεκανίκι, ούτε εφεδρεία και ρεζέρβα κανενός, Ούτε της ΝΔ, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Leave a Comment