PeristeriNews.gr
Πολιτική

Φ. Γεννηματά: Η κυβέρνηση είχε χρόνο να προετοιμαστεί για το άνοιγμα των σχολείων


Η κυβέρνηση είχε όλο τον χρόνο για να προετοιμαστεί και να βρει λύσεις, όσον αφορά το άνοιγμα των σχολείων, σχολίασε σε συνέντευξή της η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.

Η κα Γεννηματά, μιλώντας στην ΕΡΤ 1, πρόσθεσε ότι θα μπορούσε να φροντίσει να έχουμε λιγότερα παιδιά στις τάξεις, ενώ μπορούσε τουλάχιστον ο ένας έλεγχος κάθε Δευτέρα να γίνεται από οργανωμένα συνεργεία του ΕΟΔΥ και ο δεύτερος έλεγχος να γίνεται από τα ίδια τα παιδιά και τους γονείς τους.

«Δεν γίνεται τούτη την ώρα όλη η ευθύνη να βρίσκεται στους γονείς. Δεν μπορεί η πολιτεία να παρακολουθεί αξιόπιστα τι γίνεται σε όλες τις τάξεις σε όλη τη χώρα. Είναι εντελώς απροετοίμαστη η κυβέρνηση για άλλη μια φορά. Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη αν τα παιδιά αρρωστήσουν μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις;», σημείωσε η κα. Γεννηματά.

«Είμαι από αυτούς που έζησα τι σημαίνει να κολλά το παιδί στην τάξη, να κολλούν οι συμμαθητές και οι εκπαιδευτικοί, να βρίσκεται όλη η οικογένεια σε καραντίνα με την αγωνία κάθε ημέρα ποιος θα είναι ο επόμενος που θα κολλήσει και τώρα έχουμε μπροστά και τις εξετάσεις. Ζητώ απαντήσεις ως πολιτικός και ως μητέρα. Και απαντήσεις δεν παίρνω», επεσήμανε.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, διευκρίνισε ότι «Εμείς διαπιστευτήρια για το πώς κάνουμε αντιπολίτευση δίνουμε μόνο στον ελληνικό λαό. Γιατί απ’ αυτόν έχουμε πάρει εντολή. Σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές έχουμε υποχρέωση να ασκούμε σκληρή, τεκμηριωμένη υπεύθυνη αντιπολίτευση».

Όσον αφορά τον εμβολιασμό, εξέφρασε την άποψη ότι θα έπρεπε να είναι υποχρεωτικός εμβολιασμός των υγειονομικών, ωστόσο, ανέφερε ότι «σε ερωτήσεις που κάνουμε στους συνταγματολόγους οι απόψεις τους διίστανται».

«Δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί το θέμα το Σεπτέμβρη που λέει ο Πρωθυπουργός. Θα είναι πάρα πολύ αργά. Δύο πράγματα πρέπει να γίνουν άμεσα. Το πρώτο είναι καμπάνια ενημέρωσης στους υγειονομικούς, τώρα χωρίς άλλη καθυστέρηση. Και το δεύτερο που προτείνω είναι όσοι αρνούνται να εμβολιαστούν να μην είναι στην πρώτη γραμμή», είπε.

Για τις επιχειρήσεις, η Φ. Γεννηματά, σημείωσε ότι «Ακούω να λένε ότι πρέπει να στηριχθούν επιχειρήσεις που δεν είναι ζόμπι και έχουν τη δυνατότητα να είναι βιώσιμες. Κανείς δεν θέλει να πέσουν χρήματα σε επιχειρήσεις, που δεν έχουν δυνατότητα να υπάρχουν. Όμως αν δεν στηριχθούν επιχειρήσεις που έχουν τη δυνατότητα να είναι βιώσιμες τότε όλες θα γίνουν ζόμπι».

Σύμφωνα με την κα. Γεννηματά, η Ελληνική κυβέρνηση πρέπει να λάβει πρωτοβουλίες να στηρίξει τις πρωτοβουλίες Ντράγκι και Μακρόν για να αλλάξουν οι οικονομικοί περιορισμοί στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκός Ένωσης, συμπληρώνοντας ότι «είναι μία ατζέντα που πρέπει να στηρίξουμε».

«Με νύχια και με δόντια θα δώσω τη μάχη να μεγαλώσει τη δύναμη του το Κίνημα Αλλαγής να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις μέσα από την αυτόνομη πορεία του», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι «Ο στόχος είναι όλα τα στελέχη, ανεξάρτητα από προσωπικές φιλοδοξίες, να κωπηλατούμε προς την ίδια μεριά για να ενισχύσουμε το Κίνημα Αλλαγής και τη δημοκρατική παράταξη. Η χώρα χρειάζεται μία νέα αλλαγή».

Τέλος, επεσήμανε ότι «Ήταν τα καλύτερα μας χρόνια με το ΠΑΣΟΚ μπορούμε να τα ξαναζήσουμε με το Κίνημα Αλλαγής. Για μένα το ΠΑΣΟΚ είναι όλη μου η ζωή».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Αποτροπιασμός για τις ενέργειες της Ρωσίας εναντίον αμάχων

Peristeri News

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Leave a Comment